Haberler

Ağabeyiyle Girdiği Denizde Boğuldu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde denize giren bir kişi boğularak hayatını kaybetti, ağabeyi ise vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde denize giren bir kişi boğularak hayatını kaybetti, ağabeyi ise vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Olay, saat 16.00 sıralarında Cemaller köyü Çavuşağzı plajında meydana geldi. İstanbul' da oturan Şenol Aker (35) tatil için geldiği memleketinde ağabeyi İlhan Aker ile birlikte yoğun dalgaya rağmen denize girdi. Bir süre sonra Şenol Aker, dalgaların arasında kayboldu. Kardeşinin boğulduğunu gören İlhan Aker de suya atladı. Çevredeki vatandaşlar iki kardeşi kurtarmak için suya atladı. Can yelekleri ile önce ağabey İlhan Aker'i denizden çıkaran vatandaşlar Şenol Aker'i ise yaklaşık 15 dakika sonra sudan çıkarabildi.

Bilinci kapalı olarak sudan çıkarılan Şenol Aker'e vatandaşlar ilk müdahaleyi yaptı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları müdahalenin ardından ambulansa aldıkları Şenol Aker'i Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. Şenol Aker, yaklaşık 1 saat boyunca yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, İlhan Aker'in tedavi altına alındığı öğrenildi.

İki kardeşi kurtarmak için denize atlayan Muhammet Demirci, "Abisi ile beraber denize giriyorlar, biz cesaret edemedik kayaların olduğu taraf biraz tehlike oluyor. Açıkta yüzerek gitti ama geri gelemiyor, geri gelemeyince bu sefer arabamdan şambrel aldım fakat şambreli atamadık ileriye daha sonra can yeleği geldi can yeleği ağır olduğu için biraz fırlattık abisini aldık. Abisini alınca mekanın sahibi atladı şambrelle yanaşamadı. 10-15 dakika sonra dalga kıyıya getirmeye başladı. Dalgadan almaya çalışırken dalga bizi vurup geri attı. Boğulan arkadaş dalganın altında kaldı 10 dakika mücadele ettik almak için" dedi.

Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title