Haberler

Ağabeyi: Karadeniz Müziği'ni Bana Kazım Sevdirdi

Karadeniz Müziği'nin unutulmaz ismi Kazım Koyuncu'nun berber kardeşi Hüseyin Koyuncu, 'Bu müziği bana Kazım sevdirdi" dedi.

Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetler Müdürlüğü Toplum Hizmetleri Bölümü'nde berber Hüseyin Koyuncu, Karadeniz Müziği'ni kendisine özgü yorumu ile büyük kitlelere sevdiren ancak, 12 yıl önce 33 yaşında yaşama veda eden Kazım Koyuncu'nun büyük bir değer olduğunu söyledi. 'Beylikdüzü TV'ye konuşan Hüseyin Koyuncu, Kazım Koyuncu'nun Karadeniz'in yanı sıra Türkiye'nin her köşesine sevgiyi götürdüğünü belirterek, şöyle dedi:

'Paylaşmayı, üleşmeyi, insanlığı çok seven biriydi. Ömrü çok kısa. 33 yaşında aramızdan gitti. Kısa hayatına çok şey sığdırdı, ama geriye iyi bir damga vurdu. Hepimiz birgün hepimiz öleceğiz. Ama Kazım'ın düşünceleri, yaptığı ne varsa yaşayacak. Karadeniz'de sanatta ve müzikte devrim yapan birisidir. Uzun saçlı, aykırı olması, sanatçılara, gençlere örnek oldu. Bunlar ediyor. Kazım, bana da Karadeniz Müziği'ni sevdirdi. Ben hiç sevmezdim. Erkin Koray, Bülent Ortaçgil, Fikret Kızılok, Yeni Türkü, Ezgi'nin Günlüğü ile falan bunları dinlerdik."

Hüseyin Koyuncu, 30 yıllık mesleğini belediyede sürdürdüğünü evlerine gittikleri hasta veya yaşlılar ve yakınlarının kendisini aileden biri gibi gördüklerini anlatırken, 'Merhaba. Başkanımızın selamını getirdikö dedikten sonra onları saç veya sakal tıraşı ettiklerini anlattı. Koyuncu, 'Güzel dileklerle yaptığımız işin karşılığında bize dua ediyorlar. 1'i bayan 3 kişiyiz. Bayan kuaförü bayanlara hizmet veriyor. Evlerinde tıraş ettiklerimiz 15-17 kişi oluyor. Günde ortalama 5 eve gidiyoruz. Genelde saçı ayda 1, sakalı 15 günde bir kesiyoruz. İşimizi severek yapıyoruz. Baba mesleğimiz. İşinizi severseniz başarılı olursunuz" dedi.

Ailesinin 5'inci çocuğu olan, müzisyen, söz yazarı, oyuncu, aktivist Kazım Koyuncu, Karadeniz ile Rock'n'Roll müziğini sentezleyerek kendi tarzını oluşturmuş, testis kanserin akciğerine yayılması sonucu 25 Haziran 2005'te vefat etmişti. Hopa'da kadın kuaförü ablası Canan Koyuncu ile aynı mesleği sürdüren Hüseyin Koyuncu'nun kardeşlerinden Orhan Rize'de oto tamircisi, Oğuz İstanbul'da kafe işletirken, Niyazi Koyuncu ise, müzisyen.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beylikdüzü Belediyesi Niyazi Koyuncu Kazım Koyuncu Karadeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title