Haberler

Afyonkarahisar - Yardım Tır'ları Sandıklı'dan Yola Çıktı

Yardım TIR'ları Sandıklı'dan yola çıktı AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere toplanan gıda ve giyecek yardımlarından oluşan 12 TIR'lık konvoy, dualarla uğurlandı.

Yardım TIR'ları Sandıklı'dan yola çıktı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere toplanan gıda ve giyecek yardımlarından oluşan 12 TIR'lık konvoy, dualarla uğurlandı.

Sandıklı Hayrat Yardım Derneği ve belediyenin başlattığı yardım kampanyası kapsamında, ilçe merkezi ve köyleriyle Hocalar, Kızılören ve Sinanpaşa ilçelerinden gelen gıda ve giyeceklerin bulunduğu 12 TIR'lık yardım konvoyu Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere törenle yola çıktı. Belediye önünde düzenlenen törene, Ak Parti Milletvekili Ali Özkaya, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık, Sandıklı Hayrat Yardım Derneği Temsilcisi Osman Gönülseven ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Milletvekili Ali Özkaya, "Sandıklı halkı çok önemli bir hayır hizmetinde bulunuyor. Oradaki kardeşlerimizin ıstırabına, sıkıntısına, yokluğuna bir nebze yardım için siz saygıdeğer insanlarımız yardım topladı. Bu yardımları şimdi uğurlayacağız. Hepinizden Allah razı olsun. Oradaki kardeşlerimizin kurtulmaları için yapacağımız yardım ve hizmetler bizim görevimiz. Onlara daha önce giden TIR'ları durduranları da bütün milletin huzurunda Allaha havale ediyorum. Bu ihaneti hiç unutmayacağız" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Çöl de "Zulüm altında olan Türkmen kardeşlerimiz için bir TIR da bizim yardımımız olsun diyerek yola çıktık. Böyle bir seferberliği, böyle bir maneviyatı Sandıklı halkı kabullendi. Bizim beklediğimiz bir TIR, oldu 12 TIR. Hepinizden Allah razı olsun" dedi.

Törenin ardından 12 TIR'lık konvoy dualar ve klakson sesleri eşliğinde uğurlandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sinanpaşa Kızılören Sandıklı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title