Haberler

Afyonkarahisar Kanlıca Bilgi Evi İzcileri'nden Vali Güner'e Ziyaret

Afyonkarahisar Kanlıca Bilgi Evi’nde faaliyet gösteren Hedef İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Müdürü Hayati Kanat, Gençlik Merkezi Müdür Yardımcısı Abdülkadir Yavuz ve izci öğrencileri Vali Hakan Yusuf Güner’i makamında ziyaret ettiler.

Afyonkarahisar Kanlıca Bilgi Evi'nde faaliyet gösteren Hedef İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Müdürü Hayati Kanat, Gençlik Merkezi Müdür Yardımcısı Abdülkadir Yavuz ve izci öğrencileri Vali Hakan Yusuf Güner'i makamında ziyaret ettiler.

Bilgi Evi Müdürü Hayati Kanat, nazik kabullerinden dolayı Vali Güner'e teşekkürlerini sunarken, Hedef İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği olarak yapılan çalışma ve faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Gençlerin izcilik faaliyetleriyle doğaya, canlıya ve insanlara olan bakış açılarının olumlu yönde geliştiğini belirten Kanat, öğrencilerin sadece izcilik faaliyetleri ile değil bunun anında doğa sevgisini, hayvan sevgisini ve bunun yanında değerler eğitimi de verdiklerini söyledi. Aynı zamanda milli ve manevi duygularla öğrencilerini yetiştirdiklerinin altını çizen Kanat, geçtiğimiz 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü ve kutsal vatanımız için canlarını sakınmadan feda eden şehitlerimiz adına bir tiyatro sergilediklerini, bu anlamda da yapılan etkinlik ve faaliyetlerde Vali Güner ve diğer kurum müdürlerinin desteklerini esirgemedikleri için teşekkürlerini sundu.

Gençlerin ve bilhassa öğrenmek, öğretmek, vatana ve millete faydalı bireyler olabilmek için özel gayret içerisinde olan çocukları makamında ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını belirten Vali Güner, yarının büyükleri çocuklar ve gençler için her türlü faaliyeti yerinde ve gerekli gördüğünü belirterek şu ifadelere yer verdi:

"İnsanlar küçük yaşlarda iyi veya kötüyü ayırt etmekte zorlanırlar. Bunun için hiçbir zaman çocuklarımızı başıboş bırakmamamız gerekiyor. Başta aile büyükleri olmak üzere, çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında etkin rol alanlar, çocuklarımızı ve gençlerimizi doğru yönlere doğru şekilde yönlendirmeleri gerekmektedir. Bunu da yaparken çocukların sadece ders ve sınav konularına odaklı olması değil, toplumda en iyi şekilde uyumlu ve sosyal hayata entegre bireyler yetiştirilmesi gerekmektedir. Bu anlamda izcilik faaliyeti gibi önemli çalışmaları sürdüren ve bunu manevi değerlerle taçlandıran Hedef İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Müdürü Hayati Kanat ve tüm gönüllülerini kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum" dedi.

Ziyaret Vali Hakan Yusuf Güner'in konukları olan minik izcilerle sohbeti ve ardından konuklarına hediye vermesi ile sona erdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdülkadir Yavuz Yusuf Güner Kanlıca Yerel Haberler

title