Haberler

Gömü Beldesinde Seçimi AKP'nin Adayı Kazandı

Güncelleme:

Afyonkarahisar'ın Emirdağ İlçesi'ne bağlı Gömü Beldesi'nde bugün yapılan seçimi Ak Parti adayı Hakkı Tekin kazandı.

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesine bağlı Gömü beldesinde Belediye Başkanlığı'nı, resmi olmayan sonuçlara göre kazanan AK Parti'nin adayı Hakkı Tekin, "4 dönem belediye başkanlığı yaptım. 5'inci dönemimi aldım. Melih Gökçek (Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı) ile yarışıyoruz" dedi.

Açılan sandıklardan Tekin 499, MHP'nin adayı Metin Asıldaş 266, Saadet Partisi'nin adayı Fikri Sular 11, Demokratik Sol Parti'nin adayı Ahmet Özdil 2 oy aldı. Kesin olmayan sonuçlara göre Tekin, Gömü Belediye Başkanı oldu.

Tekin, belediye başkanlığını tebrik için seçim bürosuna gelen vatandaşlara, lokma ve baklava dağıttı.

Seçim sonuçlarına ilişkin gazetecilere açıklama yapan Tekin, Gömü'nün beldeliği düşürülen yerler arasında olmaması için verdiği mücadeleyi anlattı.

Tekin, 30 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Seçimleri'ne girmedikleri için mutlu olduklarını ifade ederek, "Çünkü Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu buraya iki kez geldi. Bütün sorunlarımızı, eksikliklerimizi anlattık. Gömü'ye söz verdi. 'Gömü'yü kazandırın ne isterseniz yapacağım' dedi. İhtiyaçlarımızı sıraladık, bakanlığın bürokratları geldi ve sorunlarımıza, ihtiyaçlarımıza baktı. Bunları yapacağımıza inanıyorum. 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine girseydik, Türkiye genelindeki belediyelerle aynı kategoride olacaktık ama ara seçim Gömü beldemiz için bize büyük fayda sağladı" diye konuştu.

"MELİH GÖKÇEK İLE YARIŞIYORUZ"

Gömü halkına destekleri için teşekkür eden Tekin, şu ifadelere yer verdi:

"1992'de Gömü'yü belediyelik yapabilmek için tek başıma, günümden, işimden ve paramdan fedakarlık yaparak mücadele verdik, Gömü'yü belediyelik, halk da beni belediye başkanı yaptı. 4 dönem belediye başkanlığı yaptım. 5'inci dönemimi aldım. (Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı) Melih Gökçek  ile yarışıyoruz. Melih Gökçek de 5. dönemini aldı. Melih Gökçek'e madalya taktılar, bende Veysel Eroğlu bakanıma diyorum ki 'Gömü Belediye Başkanı da 5. dönemi aldı, siz de bana bir altın kemer mi takarsınız, gümüş kemer mi, yoksa bronz kemer mi takarsınız, bir kemer de ben istiyorum. Destek veren herkese teşekkür ederim." 

Kaynak: AA / Yerel

Hakkı Tekin Ak Parti Gömü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title