Haberler

Afyonkarahisar Iki Ayağını Kaybetmesine Rağmen Yaşama Sıkı Sıkı Sarıldı

Iki ayağını kaybetmesine rağmen yaşama sıkı sıkı sarıldı*- AFYONKARAHİSAR'ın Kızılören İlçesi'nde 3 çocuk babası 48 yaşındaki Salih Topak'ın 3 yıl içerisinde 2 bacağı da kesildi.

Iki ayağını kaybetmesine rağmen yaşama sıkı sıkı sarıldı

*- AFYONKARAHİSAR'ın Kızılören İlçesi'nde 3 çocuk babası 48 yaşındaki Salih Topak'ın 3 yıl içerisinde 2 bacağı da kesildi. Buna rağmen hayata küsmeyen Salih Topak, engelli maaşı yetmediği için patatesli ekmek satarak hem ailesini geçindiriyor hem de çocuklarını okutuyor. Yaptıklarıyla örnek olan Salih Topak engellilere, "Hiçbir zaman hayata küsmeyin. Hayatla barışık olun" diye seslendi.

Kızılören'de oturan evli ve 1'i üniversite, diğerleri lise öğrencisi 2 kız, 1 erkek çocuk babası Salih Topak, 1999 yılında Eskişehir'de muavin olarak çalıştığı yolcu otobüsünün altında kalarak felç oldu. Ankara'da 107 gün tedavi gören Salih Topak, koltuk değneği kullanmaya başladı. Egzersizle koltuk değneklerinden kurtulan Salih Topak, 2013 yılında bacağındaki damar daralması nedeniyle tedaviye alındı. Sol bacağı diz altından kesilen Topak'a protez takıldı.

HAYIRSEVERLER AKÜLÜ ARAÇ ALDI

Malulen emekli edilip maaş bağlanan Topak, ailesinin geçimini bu şekilde sağlamaya çalıştı. Topak, eşi tiroid kanseri olunca tedavi masraflarını karşılamak için sokakta ekmek satmaya başladı. 2016 ekim ayında Salih Topak'ın sağ ayağında da yara oluştu. Yara büyüyünce Salih Topak, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'ne tedavi için gitti. Burada 80 günlük tedavisi sonrası Salih Topak'ın sağ bacağı da aynı rahatsızlıktan diz altından kesildi. Salih Topak diğer ayağının kesilmesi sonrası ekmek satışına bir müddet ara vermek zorunda kaldı. Daha sonra Topak hayırseverler tarafından alınan akülü engelli aracıyla birlikte ekmek satışına tekrar başladı. İlçedeki bir fırından 3 liraya aldığı yöreye özgü patatesli ekmekleri bir markete ve telefonla siparişi verenlere götüren Topak, 3 lira 50 kuruşa satarak geçimini sağlamaya çalışıyor.

"HAYATLA BARIŞIK OLDUM"

Hayata hiçbir zaman küsmediğini belirten Salih Topak, "Amansız bir trafik kazası geçirdim. Omuriliğim kırıldı. İki ayağımı da kaybettim. Ama hayata küsmedim. Hayatla barışık oldum. Hayat ile iç içe oldum. İnsanlar ile iç içe oldum. Kendimi özürlü bir insandan daha sağlam gördüm. 3 çocuğum var 3'ü de okuyor. Eşim trioid kanseri. Zaman zaman Ankara Onkoloji Hastanesi'nde tedavileri sürüyor. Hayattan kopmamak için, rızkımı kazanmak, çocuklarımı okutmak için, eşimin tedavi masraflarını karşılamak için 3 liraya ekmek alıyorum. 3 lira 50 kuruşa satıyorum. İnsanların kapısına kadar götürüyorum. Mutluluklarını yüzlerinde görüyorum. O zaman ben daha mutlu oluyorum" dedi.

"BİR UMUTTUR YAŞAMAK"

Engellilere seslenen Topak, "Hiçbir zaman hayata küsmeyin. Hayatla barışık olun. Kendinizi sağlam insandan daha sağlam görün. Her zaman söylerim, bir umuttur yaşamak" diye konuştu.

"EKMEK SATARAK HAYATINI KAZANMAK İSTİYOR"

Topak'ın ekmek sattığı ilçedeki marketin sahibi 44 yaşındaki İsmail Ünlü, "Salih iki ayağını da kaybetmesine rağmen hayata küsmedi. Ekmek satarak hayatını kazanmak istiyor. Ben de Salih'e getirdiği ekmekleri dükkanımda satarak yardımcı olmaya çalışıyorum" dedi.

"EVİMİZE KADAR GETİRİYOR"

İlçe sakinlerinden 70 yaşındaki Mustafa Yıldız, "Salih iki ayağı da olmadığı halde hayata küsmedi. Bize de faydası oluyor. Ekmeğimizi evimize kadar getiriyor. Bizlere, vatandaşa hizmet ediyor. Sağ olsun, var olsun" diye konuştu.

Yalnız yaşayan 75 yaşındaki Yüksel Özpınar, "Eşim öldü. Çocuklarım yurt dışında. Yalnız yaşıyorum. Sağ olsun Salih ekmeğimi kapıma kadar getiriyor" dedi.

"HERKESİN İMRENECEĞİ BİR DURUM"

Kızılören Belediye Başkanı MHP'li Ali Erol, "Salih kardeşimiz kapı kapı dolaşarak ilçemizdeki vatandaşın evlerine ulaştırıyor. Elim trafik kazasından sonra başladığı hayat mücadelesine hızla devam ediyor. Onun bu davranışı ilçedeki birçok insana örnek olmuştur. Hatta hastaneye Salih'i götüren bir arkadaşım doktorların hastalara iyi örnek olduğu için daha fazla tuttuğunu söyledi. Onun hayata bağlılığı gerçekten herkesin imreneceği bir durum. Bu haliyle internet aracılığı ile memlekette olup biteni de gurbetteki vatandaşımıza duyurur. Pek çok insanın duasını alır. Ölenlerin yakınlarının yanında, başına bir kaza gelenin yanında olur. Bu haliyle neler yapılabileceğini çok güzel bir şekilde anlatıyor" diye konuştu.

"ÖRNEK OLACAĞINA İNANIYORUM"

Kızılören Kaymakamı Adem Can da "Salih kardeşimizi her zaman takdir ediyoruz. Yapmış olduğu faaliyetleri her zaman desteklemeye hazırız. Diğer vatandaşımıza Salih'in örnek olacağına inanıyorum. Yapmış olduğu ekmek satışı ile örnek oluyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Kızılören Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title