Haberler

Afyonkarahisar "Futbol Şehri" Olma Yolunda

HAYATİ İKİZOĞLU - Afyonkarahisar, Spor Toto 3. Lig'e yükselen takımı Afjet Afyon spor, 15 bin seyirci kapasiteli stadı ve yapımı devam eden tesislerle "futbol şehri" olma yolunda ilerliyor.

Maçlarını, geçen yıl hizmete giren 15 bin kişilik Afyon Arena'da oynayan Afjet Afyon spor, Bölgesel Amatör Lig'den Spor Toto 3. Lig'e yükselerek büyük hedefi Süper Lig yolunda ilk adımı attı.

Spor alanında sahip olduğu potansiyelle dikkati çeken şehirde, Türkiye'nin en büyük tesislerinden birisi Afyonkarahisar Spor Kompleksi'nde de çalışmalar sürüyor.

2015-2016 sezonu öncesi düzenlenen hazırlık turnuvası Afyon Summer Football Fest 2015'te Olympique Marsilya, Olympiakos, Fenerbahçe ve Antalya spor'u konuk eden kent, düşük nem oranı ile özellikle yaz aylarında futbol takımları için önemli bir hazırlık merkezi haline geldi. Sezon öncesi 40'a yakın takımın kamp yaptığı şehirde 2016-2017 sezonu hazırlık dönemi öncesinde beklenti daha da büyük.

5 sezon sonra 3. Lig'de

Afjet Afyon spor Futbol Takımı, Bölgesel Amatör Lig'den Spor Toto 3. Lig'e yükselerek, 5 sezon sonra yeniden profesyonel liglere döndü.

Geçmişte Afyon spor ve Yeni Afyon spor isimleriyle 2. ve 3. liglerde yer alan, 2012-2013 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'den sezon ortasında çekilen Afyonkarahisar temsilcisi, 2013'te amatör Sahipata spor'un isminin Afjet Afyon spor olarak değiştirilmesiyle yeniden liglerde mücadele etmeye başladı.

Yeniden yapılanmasının ardından çıktığı yolda 10 yıl içinde Spor Toto Süper Lig'i hedefleyen mor-beyazlılar, 2013-2014 sezonunda elde ettiği şampiyonlukla Bölgesel Amatör Lig'e yükseldi. Afyonkarahisar ekibi 2014-2015 sezonunda ise play-off'ta elenerek 3. Lig'in kapısından döndü.

2015-2016 sezonuna teknik direktör Cüneyt Tiryaki yönetiminde başlayan Afjet Afyon spor, başından sonuna lider olduğu ligde Balıkesir'deki play-off maçında Halide Edip Adıvar spor'u 2-0 mağlup ederek 3. Lig'e yükseldi.

"2023'te Süper Lig'de oynamak istiyoruz"

Afjet Afyon spor Kulübü Başkanı Salih Sel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulübü devraldıklarında Süper Lig'de oynayacak bir takım hedefi koyduklarını söyledi.

Kulüp için 10 yıllık bir hedef belirlediklerini dile getiren Sel, "2023 yılında Süper Lig'de oynamak istiyoruz. Burada Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve diğer takımlarla oynamak istediğimizi söyledik. Bu hedef doğrultusunda ilk yıl amatör ligde şampiyon olduk. Bir yıllık gecikmenin sonrasında ikinci yılımızda 3. Lig'e çıktık." dedi.

En büyük desteği taraftardan gördüklerine işaret eden Sel, "İnancımız tam, seyircimiz çok büyük destek veriyor. Yönetim, teknik ekip, sporcu ve seyirciyle bütünleşmiş örnek bir kulüp olmak istiyoruz. Kötü tezahüratı tribünlerimizden büyük oranda uzaklaştırdık. Üç yıl içinde iki basamak yukarı çıktık, inşallah önümüzdeki yıl da şampiyon olup 2. Lig'e çıkmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Başkan Sel, karakterli oyunculardan oluşan bir ekibin başarılı olacağına inandıklarını dile getirerek, "Karakter bizim için birinci planda oldu. Altyapıyı sağlam tutmadan başarılı olunamayacağını da biliyoruz. Başarıda önemli bir nokta da Afjet'in takıma sponsor olmasıydı." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en büyük spor komplekslerinden birinin Afyonkarahisar'da olduğuna dikkati çeken Sel, şunları kaydetti:

"Geçen yaz Fenerbahçe, Marsilya, Olimpiakos ve Antalyaspor'u misafir ettik. Afjet Afyonspor da inşallah bu turnuvalarda boy gösterecek. Geçtiğimiz sezon değişik ülkelerden 40'a yakın kulüp burada kamp yaptı. İnşallah bu sene rakamın 100'ün üzerine çıkmasını bekliyoruz. Afyonkarahisar inşallah sporda da öne çıkan bir il olacak."

"Güzel bir sezonun ardından şampiyon olduk"

Afjet Afyonspor'un kaptanı Ömer Çelik, geride kalan sezonla ilgili AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, "Ligde sadece birkaç maç kaybettik ama play-off bizi çok korkutuyordu. Kaybettiğimizde bütün emekler boşa gidecekti. Bu bizde strese neden oldu. Çok şükür atlattık ve güzel bir sezonun ardından şampiyon olduk." dedi.

Takım içindeki arkadaşlığın şampiyonluğu getirdiğini vurgulayan Ömer, "Daha önce 2. ve 3. Lig'de oynadım. Şampiyonluk hangi kategoride olursa olsun çok farklı bir duygu. Bu sezon inşallah 2. Lig'i de görürüz. Şehir, taraftar ve kulüp imkanları olarak buna hazırız." diye konuştu.

Taraftar grubu AFYOK'un başkanı Muharrem Eker de "Senelerdir Afyonspor sevdalısı olarak çok heyecanlandım. Geçen sene play-off'ta kıl payı kaçırmıştık şampiyonluğu ama bu sene futbolcu arkadaşlarımız, yönetim çok büyük mücadele vererek Afjet Afyonspor'u şampiyon yaptı. Afjet Afyonspor'u Süper Lig'de görmek istiyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA / Spor

Fenerbahçe Salih Sel Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title