Haberler

29 Filistinli Afyon'da Tedavi Edilecek

Güncelleme:

Sabah saatlerinde yaralıları Türkiye'ye getirmek için Gazze'ye hareket eden uçak, saat 22.45 dolayında Afyonkarahisar Askeri Havalimanı'na indi. Askeri Havalimanı'nda kurulan iki sahra hastanesinde ilk müdahaleleri yapılan Filistinli yaralılar, Çevreyolu üzerinden ambulanslarla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Yaralıların hastaneye getirilmesinden önce hastane bahçesinde toplanan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) İl Temsilciliği üyeleri, Filistin lehine slogan attı. Burada bir açıklama yapan İHH Afyonkarahisar Temsilcisi Ahmet Ertürk, şöyle konuştu: "Bu savaş, İsrail ile İstanbul'un savaşıdır, bu savaş, İsrail ile Mekke'nin savaşıdır, bu savaş, İsrail ile Şam'ın savaşıdır ve bu savaşın galibi Müslümanlar olmuştur. İsrail, bu savaşı kaybetmiştir. Buradan İsrail'e sesleniyoruz; Allah'ın izni ile Gazze'nin kurtulduğu gün, bağımsızlığının ilan edildiği gün, daha çok kalabalıkla Gazze'ye gideceğiz. Mavi Marmara ile beraber, Gazze semalarında Filistin ve Türk bayrakları dalgalanacak. Kardeşlerimizin dün olduğu gibi bugün de yarın da yanında olacağız." Hükümetin, hassas bir tavır takınarak, Gazzeli mazlumları Türkiye'ye getirdiğini aktaran Ertürk, "Gazzeli yaralılarımız, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedavi olacak. Buradaki hastane personeline, Afyonkarahisarlılara gösterdikleri bu çabadan dolayı teşekkür ediyoruz. Gayretlerinden dolayı da 'Allah onlardan razı olsun' diyoruz. Gazzeli kardeşlerimiz yalnız değiller. Biz, onların yanındayız. Onlar taburcu olduğunda bayramımız olacak. Onları memleketlerine dualarla göndereceğiz." dedi.


HER HASTA İÇİN BİR ODA

Afyonkarahisar'a ilk olarak 33 yaralının getirileceği açıklanırken, 4 yaralının Ankara'daki çeşitli hastanelere sevk edildiği, Afyon'daki Devlet Hastanesi'nde 29 Filistinli'nin tedavi göreceği belirtildi. Hastanede 29 odanın Gazzeliler için ayrıldığı, her hastaya ve refakatçıya 1 oda düştüğü kaydedildi. Gazzelilerin Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne getirilmesinde Arapça bilen 5 personel, 4 uzman hekim ve yaklaşık 90 sağlık çalışanı görev aldı. Yaralıların Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nin yanı sıra Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde de tedavi göreceği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Filistin İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title