Haberler

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, şeker pancarı üreticilerine şeker pancarı paraları ile çiftçilere de mazot destek paralarının verilmeye başlandığı bildirildi.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, şeker pancarı üreticilerine şeker pancarı paraları ile çiftçilere de mazot destek paralarının verilmeye başlandığı bildirildi.

Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız, Sandıklı merkez, köy ve beldede şeker pancarı üreticilerine bugün ve yarın peker pancarı paraları ödemesinin başladığını belirtti.

Hafta sonu Sandıklı Ziraat Bankası Şubesi'nin açık olacağını dile getiren Yıldız, mazot desteklerinin de çiftçilere verileceğini ifade etti.

Önceki yıllarda şeker pancarı paralarının nisan ayı sonu, mayıs ayı ilk haftası ödendiğini anımsatarak, "Bizim çabalarımız sayesinde bu ödemeler şubat ayına çekildi. Ayrıca ilçemizdeki çiftçilerimize mazot ve gübre desteği olarak toplam 2 milyon 600 bin lira ödeme yapılacak. Bunların ödemeleri için ilçemiz Ziraat Bankası Şubesi hafta sonu da hizmet verecek" dedi.

İşadamı Mecek'ten Sandıklı Belediye Başkanı Elibol'a ziyaret

Sandıklı'daki Hüdai Kaplıcası'na otel yatırımı yapacak olan işadamı Ali Mecek, Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol'u makamında ziyaret etti.

Sandıklı Belediye Başkanı Elibol, ziyarette yaptığı konuşmada, yatırımcılara her türlü desteği verdiklerini ifade etti. Belediyeciliğin sadece yol yapmak, kanalizasyon döşemek olmadığını dile getiren Elibol, "Belediyecilik aynı zamanda şehre yatırım kazandırmak ve onlara yardımcı olmaktır. Ancak bu şekilde ilçemizde istihdam sağlar, başka şehirlere göçü durdurur ve diğer ilçelere göre daha çok gelişiriz" dedi.

Belediye başkanlığı süresince yatırımcıları ilçeye davet ederek, onlara her türlü desteği verdiklerini aktaran Elibol, şunları kaydetti:

"Göreve geldiğimizde 5 yıldızlı otel yoktu, şimdi 2 adet 5 yıldızlı otel, 3 yeni otel yapımı için 3 firma kaplıcadan arsa aldı ve gerekli izinler bekleniyor. Bunlardan birisi de Ali Mecek Bey'in firması. Bunun yanında ilçemizde 1 faal sera vardı, şimdi 7 faal sera var. Organize sanayi bölgesinde hiç fabrika yoktu şimdi 8 faal, 2 inşaat halinde fabrika var. Ana yol kenarlarını imara açarak ticaret alanı yaptık ve işyerleri açılmaya başladı. Bu yatırımları ilçemize kazandırarak ilçemize istihdam sağladık ve gelir kapısı oluşturduk. Bu tür yatırımlar ilçemizin büyüyüp gelişmesine çok önemli ivmeler kazandırıyor."

İşadamı Mecek ise Sandıklı Hüdai Kaplıcaları mevkisinde ilçeye yakışır, ilçenin imajını yükselten bir otel yapacaklarını söyledi. Gerekli izinlerin çıkması halinde 350 oda kapasiteli 5 yıldızlı otel inşaatına başlayacaklarını bildiren Mecek, "Bu yapılan otelle Sandıklı bir tane daha bacasız fabrikaya kavuşmuş olacak. En az 150 kişinin çalışacağı otelde, hem istihdam sağlanacak hem de Sandıklı esnafına gelir kapısı olacak" diye konuştu. - Afyon

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Yıldız Ziraat Bankası Sandıklı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title