Haberler

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetinde, 2014 yılında görev alacak mahalle ve köy muhtarı ile sivil toplum kuruluşlarını temsil edecek üyelerin seçimi yapıldı.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetinde, 2014 yılında görev alacak mahalle ve köy muhtarı ile sivil toplum kuruluşlarını temsil edecek üyelerin seçimi yapıldı.

Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan'ın başkanlığında, Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen seçimde, Dutağaç Köyü Muhtarı Nazir Sert, Yavaşlar Beldesi Mahalle Muhtarı Bayram Danyeri ve sivil toplum kuruluşlarından da Recep Dişli mütevelli heyeti üyeliğe seçildi.

Kaymakam Arıcan, seçim sonrasında yaptığı açıklamada, adil ortamda bir seçim gerçekleştirdiklerini ifade etti. Arıcan, 2014 yılında sosyal yardımlaşma vakfının hizmetlerine hap birlikte katkı sağlayacaklarını söyledi.

Sandıklı'da yılbaşı gecesi için hindi satışı başladı

Sandıklı'da çevre köy ve belde yetiştirilen hindiler, yılbaşı öncesinde pazarlarda yerini aldı.

İlçede kurulan pazarlarda ve katlı otopark çevresinde alıcılarını bekleyen hindiler, renkli görüntüler de oluşturuyor. 8-15 kilogram arasında değişen hindi fiyatlarının 90 liradan 130 liraya kadar çıktığı belirtildi. Hindilerin, geçen yılın fiyatlarından satıldığı ifade edildi.

Hindi satışı yapan kişiler, ördek, tavuk ve horoz da sattıklarını, hindilerin pahalı olduğunu söyleyen kişilere, bu tür kanatlı hayvanları tavsiye ettiklerini kaydetti.

"Yarenler"den ustalarına yaren gecesi

Sandıklı'nın "Yarenler" ekibi tarafından, Kültür ve Sanat Evi'nin restorasyon çalışmasında emeği geçen usta, kalfa ve çıraklara yönelik gece düzenlendi.

Dualar eşliğinde açılan Kültür ve Sanat Evi'nde, yöresel halk oyunları da sergilendi. Türkülerin okunduğu gecede, Kültür Sanat Evi'nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Restorasyon çalışmalarında emeği geçen Eşref Ünsal, Fehmi Çengiz, Abdurrahman Akgür, Halil Özdemir, Enver Erdoğmuş, Yusuf Topkaya, Güneri Koç, Azem Gökpınar, Süleyman Çetin, Ali Özcü, Ali Dizel, Mehmet Keskin, Ali Osman Gönen, Aydın Kocagöz, Osman Bekteş, İsmail Özdem'e çeşitli hediyeler verildi. - Afyon

Kaynak: AA / Yerel

Faik Arıcan Yavaşlar Sandıklı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title