Haberler

Afyonkarahisar'daki Mühimmat Deposu Patlaması

Güncelleme:

5 Eylül 2012 tarihinde Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu, 11 kişinin ise yaralandığı mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın duruşmasına devam edildi.

5 Eylül 2012 tarihinde Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu, 8'i asker 11 kişinin ise yaralandığı mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın duruşmasına devam edildi.

Eskişehir Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'ndaki askeri mahkemede süren duruşmada mahkeme heyeti, daha önce yazılan müzekkerelere gelen cevapları okudu. Duruşmada, Afyonkarahisar 41'inci Mühimmat Bölük Komutanlığı'ndan istenen patlamanın meydana geldiği 32 nolu mühimmat deposunun 1 Ocak 2012-5 Eylül 2012 tarihleri arasındaki giriş çıkış defterinin tüm aramalara rağmen bulunamadığı, defterin patlama sırasında imha olabileciğinin düşünüldüğü şeklinde cevap geldi.

Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara Adli Tıp Kurumu, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na yazı yazılarak bir bilirkişi heyeti oluşturulması istendi.

HAKKIMI HELAL ETMEYECEĞİM

Duruşmada söz alan şehit Onur Fikret Dülger'in babası Zekai Fırat Dülger, DSP Genel Başkanı Masum Türker'in bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalara yönelik tanık olarak dinlenmesini talep etti. Dülger şöyle konuştu:

"En son keşifte bilirkişi heyeti yoktu. Dolayısıyla benim bu mahkemeye nasıl güvenim olsun? Buraya geliyoruz alacak verecek beyanı okunuyor. Mahkemeye güvenim olmadığını tekrarlıyorum. Keşif kararında bilirkişi heyetinin olmaması güvenimizi ortadan kaldırmıştır. Bilirkişisiz keşif olabilir mi? Biz size hangi noktada nasıl güveneceğiz ' Bunu vicdanınızın neresine sığdıracaksınız' Tarafsız olduğunuzu nasıl bileceğiz? Kemal Kılıçdaroğlu'nun tanık olarak dinlenmesini istiyorum. Bizi susturmayın, buraya 27 aydır gelip gidiyoruz. Bizi bezdiremeyeceksiniz. 47 ay da, 147 ay da sürse gelip gideceğim. Eğer bu dünyada doğru bir karar alamazsak öbür dünyada ellerim yakanızdadır. Hakkımı helal etmeyeceğim."

KILIÇDAROĞLU'NA GÖNDERİLEN YAZI GENEL MERKEZDE

Mahkeme heyeti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderilen iki ayrı yazının da CHP Genel Merkezi'inde bir görevliye ulaştırıldığını beyan etti.

Duruşmada söz alan şehit ailesi avukatlarından Altan Ulutaş ise, "Sayın mahkeme heyeti, patlayan mühimmat deposunun kayıt tutanak defteri konusunu dikkatinize çekmek istiyorum. Çünkü hiçbir şey bu davada bulunamıyor. Artık bu dava bitsin. Siz de çile çekmeyin, biz de çile çekmeyelim. Hiçbir talebimiz dikkate alınmıyor. Mahkemenin bu gerçeği ortaya çıkaracağına inanmıyorum. Ne olur rica ederim bu davayı bitirin" diyerek mahkeme heyetine tepki gösterdi.

Duruşmada şehit ailelerinin avukatları, bilirkişi eşliğinde keşif talep ederken, tutuksuz sanıkların tutuklu olarak yargılanmalarını istediler.

KILIÇDAROĞLU VE TÜRKER'İN TANIKLIĞI

Mahkeme heyeti, tanıkların beyanı için yazılan talimatların cevaplarının beklenmesine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlundan gelecek olan cevabın davayı uzatacağı gerekçesiyle reddine, aynı gerekçeyle de DSP Genel Başkanı Mahsum Türker'in tanık olarak dinlenmesinin reddine karar vererek duruşmayı 15 Nisan 2015 tarihine erteledi.

Duruşma salonu çıkışında bazı şehit yakınları ve Avukat Altan Ulutaş, "Mahkeme heyetinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun dinlenmesini reddetse de biz sayın Kılıçdaroğlu'ndan bir açıklama bekliyoruz. Bu ister bir televizyon kanalında olur isterse bize ulaşabilir" dediler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Eskişehir Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title