Haberler

Afyonkarahisar'daki Berberleri Taşıyan Tur Otobüsü Devrildi: 13 Ölü, 28 Yaralı (3)

Burdur VALİSİ: 13 ÖLÜ, 33 YARALIMIZ VAR

Kaza yerine gelen Burdur Valisi Hasan Kürklü, jandarma ve AFAD ekiplerinden bilgi aldı. Gazetecilere kazayla ilgili bilgi veren Vali Kürklü, Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası'nın günü birlik Antalya turu düzenleyen grubu taşıyan otobüsün kaza yaptığını belirterek şöyle dedi:

"Antalya'ya giderken sabah 04.55'te otobüslerden biri, bizim tahminimize göre sürücü uyumuş olabilir, hakimiyetini kaybedip yan yatıp epey sürüklenmiş. 13 vatandaşımız hayatını kaybetti. Toplam 46 kişi vardı otobüste, 13'ü vefat etti, 2 yaralı ayakta tedavi edilirken 31 yaralı da hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 6'sının durumu ağır."

Kazanın yolun virajsız kesiminde meydana geldiğini hatırlatan Vali Kürklü, "Herhangi bir sıkıştırma yok. Birkaç görgü tanığının beyanı, şoförü uyardıkları yönünde. Belki uyarma esnasında panik havasında direksiyon hakimiyetini kaybedip otobüsün yan yatması söz konusu olabilir" diye konuştu.

TESADÜFEN GEÇEN VİNÇ KURTARDI

Antalya'da 13 kişinin ölümüne neden olan otobüs kazasında ölü sayısının artması şans eseri yoldan geçen bir vinç sayesinde önlendi. İkinci otobüste bulunan İhsan Erol kazayı fark eder etmez müdahale ettiklerini belirterek, "Biz yaralıları kurtarmaya çalışırken, yoldan geçen bir vinç durdu. Sürücüsü biraz korktu ama yan yatan otobüsü kaldırarak içeride sıkışanları kurtarmamızı sağladı. Eğir tesadüfen geçmeseydi daha fazla arkadaşımız ölecekti" dedi.

KAHVALTI YAPACAKLARDI

Diğer yandan geziye gelen otobüslerin kahvaltı için kaza yerinden yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki, Karaöz Barajı yanındaki bir restoranda kahvaltı yapmayı planladıkları ortaya çıktı. 2 otobüs ve 1 otomobilin bulunduğu kafileden restorana önce otomobilin vardığı, kaza haberinin ardından döndükleri belirtildi.

Diğer otobüste bulunan berber Ali Rıza Ünsal, "Otobüste ustalar ve kalfalar vardı. Çoğu tanıdığımız meslektaşlarımız. Daha önce de her yıl yapıyorduk böyle gezileri. Baraj manzarasında bir kahvaltı yapacaktık" dedi.

YARALILAR BUCAK, ANTALYA VE ISPARTA'DA

Kazada ölen ve ilk etapta ismi belirlenemeyen 13'üncü kişinin Samet Taşpınar olduğu belirlendi. Otobüs kazasında yaralananlardan İsmail Özen, Mustafa Karakış ve Cihan Uğurlu Antalya'daki hastanelerde, Adem Yıldırım, Adem Acar, Ahmet Tan, Soner Gündüz, Mustafa Akel, İsmet Bozkış, Halil Çalkımoğlu, Mustafa Özcan, Ramazan Koç ve Adem Bozkuş da Isparta'daki hastanelerde tedaviye alındı. Diğer yaralıların da Burdur'un Bucak İlçesi'ndeki hastanelere kaldırıldığı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Burdur Bucak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title