Haberler

Afyonkarahisar'da Yemekler Yarışıyor Yarışması

Güncelleme:

Afyonkarahisar Belediyesi ile Kent Konseyi'nce düzenlenen "Yemekler Yarışıyor" yarışması yarın başlıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Türk mutfağının ayrılmaz bir parçası olan Afyonkarahisar lezzetlerini bu yıl 5'incisini düzenledikleri yarışmayla tanıtacakları belirtildi.

Geleneksel hale gelen yarışmanın 28 Nisan'da Lezzet Durağı'nda düzenleneceğini belirtilen açıklamada, "Yarışma 3 dalda yapılacaktır. Bunlardan birincisi yöresel hamur işi, ikincisi yöresel ana yemek, üçüncüsü ise yöresel tatlılardır. Yarışmanın her 3 kategorideki birincisine 750 lira, ikincilere 500 lira ve üçüncülere ise 250 lira verilecektir" ifadelerin kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yarışmacılar tek dalda yarışmaya katılabilirler. Yemekler en az 4 kişilik olacaktır. Değerlendirme yemeğin dış görünüşü, damak tadı, malzemelerin oranında ve kıvamında kullanılması, pişkinliği, servis gibi göz önünde bulundurularak değerlendirilecektir. Yemekler 14: 00-14: 30'te teslim alınacak ve saat 14: 30'dan sonra salona yemek kabul edilmeyecektir. Ayrıntılı bilgi için Afyonkarahisar Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü'ne müracaat edebilirsiniz"

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title