Haberler

Afyonkarahisar'da Termal Su Birliği Toplantısı

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kentteki termal suyun en verimli şekilde kullanılması için her türlü çabayı gösterdiklerini söyledi.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kentteki termal suyun en verimli şekilde kullanılması için her türlü çabayı gösterdiklerini söyledi.

Ömer-Gecek- Gazlıgöl Termal Turizm Merkezleri Altyapı Hizmet Birliği, Mayıs ayı Birlik Meclisi Olağan Toplantısı Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda Vali Balkanlıoğlu'nun başkanlığında yapılan toplantıya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Recep Oyur, bölge belediye başkanları, termal tesis sahipleri ve diğer birlik encümen üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar'ın Türkiye'nin termal başkenti olduğunun tescillendiğini ifade ederek, Afyonkarahisar'ın bu unvanı koruması ve en iyi şekilde devam ettirmesi için bazı sorumlulukların olduğuna değindi. Vali Balkanlıoğlu konuşmasında şunları söyledi:

"Afyonkarahisar için büyük bir avantaj olan jeotermal enerjiyi en verimli şekilde kullanmak, israfını önlemek ve akabinde geleceğimizi kontrol altına almak son derece önemlidir. Ömer-Gecek-Gazlıgöl Termal Turizm Birliği olarak, jeotermal suyun termal tesis, sera ve daha birçok alanda kullanılması ve kullanılırken de en verimli şekilde faydalanılması için şimdiye kadar elimizden gelen çabayı gösterdik, bundan sonrada gösterileceğine inanıyorum. Afyonkarahisar'da jeotermal enerjiyi ekonomik olarak kullanmada büyük başarılar gösterdik. Hatta bu başarılardan en önemlisi reenjekte yoluyla jeotermal enerjimizi yenilenebilir hale getirdik. Bir damlasını bile zayi etmediğimiz termal sularımızın daha birçok alanda kullanılabileceğini ve buradaki başarılı çalışmanın Ömer-Gecek-Gazlıgöl Termal Turizm Merkezleri Altyapı Hizmet Birliği olarak devam ettirileceğini umuyorum."

Vali Balkanlıoğlu'nun açılış konuşmasının ardından toplantı gündeminde bulunan konular görüşülerek karara bağlandı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Çoban Gazlıgöl Termal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title