Haberler

Afyonkarahisar'da Tarihi Eser Operasyonu

Afyonkarahisar'da düzenlenen tarihi eser operasyonunda, Roma dönemine ait olduğu bildirilen 2 bin yıllık sunak taşı ele geçirildi.

Afyonkarahisar'da düzenlenen tarihi eser operasyonunda, Roma dönemine ait olduğu bildirilen 2 bin yıllık sunak taşı ele geçirildi.

Bir istihbaratı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, merkeze bağlı Fethibey beldesinde yaşayan O.B'nin evinde arama yaptı.

Aramada, Roma dönemine ait olduğu bildirilen 2 bin yıllık sunak taşı ele geçirildi.

Yaklaşık bir yıl önce inşaat çalışması yaparken buldukları tarihi eseri satmak istedikleri iddia edilen O.B. ile oğlu A.B, "Tarihi eser kaçakçılığı" suçlamasıyla gözaltına alındı. Sunak taşı da Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi'ne teslim edildi.

Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi Müdür Vekili Ahmet İlaslı, gazetecilere yaptığı açıklamada, mermerden yapılmış sunak taşının, Roma dönemine ait ve yaklaşık 2 bin yıllık olduğunu bildirdi.

Eserin dört yüzünde de figürler olduğunu ifade eden İlaslı, "Taşın üzerinde 2-3 satırlık bir yazı var. Yazı uzmanı olmadığımız için bunu okuyamıyoruz. Yazı okununca kime ve ne için adandığı öğrenilecek" dedi.

Muhabir: Mustafa Güngör / Oktay Özden / Deniz Açık

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Güncel

Fethibey Roma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title