Haberler

Afyonkarahisar'da Suriyeli Hastaların Ölümü Domuz Gribi Paniği Yarattı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde Suriyeli iki hastanın 'domuz gribinden öldüğü' söylentileri panik yarattı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde Suriyeli iki hastanın 'domuz gribinden öldüğü' söylentileri panik yarattı. Hastane başhekimi hastaların akciğer kanseri nedeniyle öldüğünü açıkladı.

AKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne öksürük ve yüksek ateş şikayetiyle başvuran Suriye uyruklu T.D. ve V.A. adlı hastalardan biri dün, diğeri ise bu sabah kurtarılamadı.  Olayın ardından hastanede Suriyeli iki hastanın 'domuz gribinden öldüğü' yönünde söylentiler çıktı. Kulaktan kulağa yayılan söylentiler hastanede panik havası yarattı.

ÖLÜM SEBEBİ KANSERE BAĞLI SOLUNUM YETMEZLİĞİ

Başhekim Prof.Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım, yaptığı açıklamada Suriyeli hastaların Hatay'dan geldiğini ve domuz gribinden öldüğü söylentilerinin doğru olmadığını söyledi. Her iki hastanın da akciğer kanserine bağlı gelişen solunum yetmezliğinden yaşamını yitirdiğini kaydeden Başhekim Yıldırım, "Kanserli ve yoğun bakım ihtiyacı olan hastalardı. Telefonla bizi aradılar. Türkiye'de hiçbir hastane kabul etmemiş, biz kabul ettik. Hastaneye getirildiklerinde durumları iyi değildi zaten. Hemen tedaviye başlandı ancak akciğer kanserine bağlı gelişen ani solunum sıkıntısı nedeniyle hastalarımız hayatını kaybetmiştir" dedi.

"OLAYIN SAKLANMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Ölümlerin domuz gribiyle ilgisi olmadığını vurgulayan Başhekim Yıldırım, ölümler sonrasında personel ve hastalar arasında kısa sürede bir söylentinin yayıldığını ancak olayın doğru olmadığını kaydetti. Böyle bir durumda olayın saklanmasının mümkün olmadığını ve gerekli tedbirlerin alınarak ilgililere haber verilmesinin zorunlu olduğuna dikkati çeken Başhekim Yıldırım, bazı personel ve doktorların son günlerdeki vakalar nedeniyle 'tedbir' amaçlı maske kullandığını söyledi. - Afyonkarahisar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Necdet Sezer Mustafa Yıldırım Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title