Haberler

Afyonkarahisar'da "Siyasette Başarıya Yürüyenler Konferansı"

Afyonkarahisar Genç Atılımcılar Derneği (AGAD) tarafından "Siyasette Başarıya Yürüyenler Konferansı" düzenlendi Belçika'nın Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Köse: "Avrupa'ya gidenler ve Avrupa'da yaşayanlar içinde hangi nesil en başarılı diye soruluyor. Bana göre birinci nesil çünkü onların gittiğinde orada kendi ülkelerinin dilini konuşan insanlar yoktu"

Belçika'nın Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse, "Avrupa'ya gidenler ve Avrupa'da yaşayanlar içinde hangi nesil en başarılı diye soruluyor. Bana göre birinci nesil çünkü onların gittiğinde orada kendi ülkelerinin dilini konuşan insanlar yoktu" dedi.

Afyonkarahisar Genç Atılımcılar Derneği (AGAD) tarafından Afyonkarahisar Belediyesi iş birliğiyle Afyonkarahisar Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde "Siyasette Başarıya Yürüyenler Konferansı" gerçekleştirildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Müşaviri Cengiz Sağlam moderatörlüğünde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Belçika Gent Belediye Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz, Belçika Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse, Belçika Saint-Josse-Ten-Noode Belediye Meclisi Üyesi Derya Bulduk katıldı.

İlk sözü alan Gent Belediye Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz, Genk'te doğup büyüdüğünü, 1998 yılında 18 yaşında bir partiye üye olarak siyaset hayatına atıldığını, 2006'da yerel seçimlerde 25'inci sıradan aday gösterilerek siyaset hayatına başladığını söyledi.

Göreve ilk başladığında daireleri ziyaret ederken Belçikalı bir personele "Merhaba" demek isterken kendisine "Sen benim belediye başkanı yardımcım olamazsın" dediğini belirten Köse, şöyle konuştu:

"Orada önümde iki şık vardı. Birinci şık o insanı alıp işten atabilirsiniz yani o görevde olduğunuz sürece onun hayatını zehir edebilirsiniz. İkinci şıkta onun biraz vicdanına dokunmam gerektiğini düşündüm. 'Tamam haklısınız bana biraz süre verin sizin de belediye başkanı yardımcınız olmaya gayret edeceğim' dedim. Görev değişikliğinde o arkadaş beni ofisimde ziyaret etti benden özür diledi. İlk siyasete atıldığımda böyle bir olayla karşılaştım. En son 2012 'de yerel seçimlerde güzel bir sonuç elde ettik yeni yetkilerim sosyal işlerden sorumluyum."

"Avrupa'ya ilk giden nesil daha başarılı"

Köse de babasının köyünden ikinci çıkışında yurt dışına gittiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Avrupa'ya gidenler ve Avrupa'da yaşayanlar içinde hangi nesil en başarılı diye soruluyor. Bana göre birinci nesil çünkü onların gittiğinde orada kendi ülkelerinin dilini konuşan insanlar yoktu. Orada kendi dillerini konuşan belediye başkan yardımcıları veya bakanlar yoktu. O insanlar oraya gittiklerinde gerçekten çok zor hayat şartlarında yaşamışlar. En kötü işlerde onlar çalışmışlar. Belki de bizim bugün başarılı olmamız onların o hayat öyküsünün sayesindedir. Başarıyı sadece kendimize bağlamamız gerekiyor. Babalarımızın annelerimizin ne yaşadığını bildiğimiz için bizler de tecrübeyi yaşamamak için uğraştık. Belki onlar ezilendi ama biz ezilenler olmayacağız diye hayata başladık. İçimize attığımız bu hırs bilinç altına attığımız hırs, belki de bizleri bugün bu başarıya taşıdı."

Bulduk ise kendisinin de üçüncü kuşak nesilden olduğunu, dedesinin Avrupa'ya ilk gidenlerden olduğunu belirtti.

Babasının çok küçük yaşlarda eğitimini yarıda keserek Avrupa'ya gittiğini belirten Bulduk, "Biz orada dünyaya gelince babam bize 'Ben sizden hiçbir şey istemiyorum sadece eğitiminize odaklanmanızı istiyorum' demişti. Bizi işçi statüsünden daha çok eğitim statüsüne odakladı. Aileme her zaman teşekkür ediyorum. Siyasete 2006 yılında aktif olarak başladım. 2012'de de belediye meclis üyesi olarak seçildim" diye konuştu.

Konferansa, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve diğer davetliler katıldı. - Afyon

Kaynak: AA / Yerel

Belçika Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title