Haberler

Afyonkarahisar'da Sendikalar Darbe Girişimini Protesto Etti

Afyonkarahisar’da bir araya gelen ve ulaştırma alanında faaliyet gösteren bazı sendika ve sivil toplum örgütleri geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen darbe girişimini protesto ettiler.

Afyonkarahisar'da bir araya gelen ve ulaştırma alanında faaliyet gösteren bazı sendika ve sivil toplum örgütleri geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen darbe girişimini protesto ettiler.

Ali Çetinkaya Garı'nda toplanan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda (TCDD)

sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çalışanları askeri darbe kalkışmasına ortak tepki koydu. Ortak tepkinin verildiği açıklamada Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Ulaştırma Memur-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Söğüt, AFDEMED Şube Başkanı Hasan Yılmaz, DEMARD Şube Başkanı Reşat Petek, DEMOK Şube Başkanı İbrahim Yılmazkol'da hazır bulundu.

Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Türk-İş Afyonkarahisar İl Temsilcisi Muharrem Uslu tarafından grup adına yapılan basın açıklamasında, ülkeye ve millete karşı girişilen kalkışmayı demokrasiye, milletin iradesine karşı bir darbe olarak gördüklerini söyledi. Çalışanlar olarak anayasal düzenin dışında gelişen, milletin iradesini yok sayan her türlü girişimin karşısında bulunduklarını belirten Uslu; "Terör belasının ülkemizi sardığı, dayanışmaya ve en çok ihtiyaç duyulan bugünlerde askeri kalkışma doğrultusunda yaşanılan facia akıllara durgunluk vermektedir. Yaşananlar inanılmazdır. Türk askeri, olmayanlar, kendisini askermiş gibi gizleyerek Türk askerini, polisini ve sivil vatandaşını vurmuş; polisiyle çatışmıştır. Tarihinin hiçbir döneminde baskı altına alınamayan yüce meclisimiz kendi savaş uçaklarımız, helikopterlerimiz tarafından vurulmuştur" dedi.

Muharrem Uslu, bu kalkışmayı, darbe girişiminden öte, 40 yıllık bir sürede uluslararası bir proje olarak oluşturulan FETÖ/PDY'nin milli iradeyi bertaraf ederek devleti içeriden 'işgal etme' girişimi olarak değerlendirdiğini söyledi. Sinsi terör örgütünün yaptıklarının millet tarafından asla unutulmayıp affedilemeyeceğini kaydeden Uslu; "Ülkemizin, meclisimizin ve milletimizin yanındayız ve yanında kalmaya devam edeceğiz. Aziz milletimizin dik duruşuyla bu bela def edilme yoluna girmiştir. Çalışanlarımız bu menfur kalkışma ve terör saldırısı bitene kadar meydanlardan ayrılmayacaklardır. Türk askerini, Türk askerine kırdıran masum vatandaşların üzerinden tankla geçen, acımasızca bombardıman yaparak polislerimizi hunharca şehit eden hainlerin kökünün kurtulması için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Ülkemizin huzur ve barışını hiç kimsenin bozmasına müsaade etmeyecektir" diye konuştu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Cumhuriyeti Çetinkaya Türk İş Yerel Haberler

title