Haberler

Afyonkarahisar'da Otobüs Taşlandı

Güncelleme:

Afyonkarahisar merkezde yaşanan özel halk otobüsü taşlanma olayı yıl sonun gününde aynı yerde bir kez daha tekrarlandı. Otobüsü taşladığı belirlenen şahıslar, polis ekipleri tarafından yakalandı.

Afyonkarahisar'da halk otobüsü taşlanma olayına bir yenisi daha eklendi. Merkezden aldığı 10 yolcu ile Ataköy ve Kışlacık Köylerine doğru hareket eden 03 US 925 plakalı Mahmut Oktay yönetimindeki 69 numaralı araç, Ataköy Köyü Hacı Ahmet Camii civarına geldiği esnada yaklaşık 15 kişilik grubun taşlı ve şişeli saldırısına uğradı.

Olay anı midibüsün içerisinde bulunan güvenlik kameraları ile kayıt altına alınırken, yolcular ve şoförlerin olay esnasında ki soğuk kanlı davranışları ise dikkatlerden kaçmadı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, seyir halinde olan midibüsün 15 kişilik bir grubun önünden geçtiği esnada grup üyeleri biranda bağırmaya başlayarak midibüsün üzerine doğru hareket ediyorlar. Şoför Mahmut Oktay, önce grubu yolcu sanarak yavaşlıyor ancak daha sonra grubun yolcu olmadığını anlayınca hareket etmeye devam ediyor. Midibüsün hareket ettiğini gören grup üyeleri bir anda ellerinde bulunan taş ve şişeleri midibüse atmaya başlıyorlar. Önce ne olduğunun farkına varmayan şoför ve yolcular bir süre şaşkınlık yaşadıktan sonra kendi aralarında konuşmaya başlıyorlar ve midibüsün taşlandığının farkına varıyorlar. Olayın yaşandığı esnada midibüste bulunan yolculardan birisi hemen cep telefonundan polisi arayarak durumu bildirirken, şoför ise grubun arkadan geldiğini düşünerek hızla olay yerinden uzaklaşarak sakin bir yerde aracı sağa çekerek durup, midibüsten inip hemen arabada hasar olup olmadığına bakmaya başlıyor.

POLİS FAİLLERİ BİR SAAT İÇERİSİNDE YAKALAMAYI BAŞARDI

Olayın ardından şoför Mahmut Koçak ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Hacı Ahmet Camii civarında 15-20 kişilik gençlerden oluşan bir grup gördük ve ellerinde ki maden suyu şişeleri ile taşları arabaya atmaya başladılar. Bende aracın daha fazla zarar görmemesi için hızlandım ve olay yerinden uzaklaştım. Daha sonra yolculardan birisi polisi aradı ve polis olay yerine geldi" diye konuştu. Yaşanan olayın hemen sonrasında olay yerine gelen polis ekipleri yolcular ve şoför ile yaptıkları görüşmelerin ardından, araçta incelmeler de bulunarak olayın faillerinin yakalanması için çalışma başlattılar. Yaklaşık bir saat içerisinde olayın faillerini yakalamayı başaran emniyet güçleri şüphelileri göz altına alarak sorgulanmak üzere emniyete götürürken, şahısların çoğunluğunun 18 yaş altında ki çocuklar olduğu belirtildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ataköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title