Haberler

Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu Muharrem İftarına Katıldı

Güncelleme:

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Kimseyi ameliyle, görüşüyle, yaşantısıyla yargılama görevi bize düşmez" dedi.

Osmanbey Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından bir otelde muharrem orucu iftarı düzenlendi. Etkinliğe katılanlar, ozan Şemsettin Kubat tarafından yapılan dua ile oruç açtı.

Vali Balkanlıoğlu, burada yaptığı konuşmada, İslam tarihinde muharrem ayının birçok hayırlı ve güzel olaylara yıl dönümlüğü yaptığı gibi bir taraftan da son derece acı, hatırlandıkça insanın içini acıtan, kanatan ve asla yarası kapanmayacak büyük dramlara sahne olduğunu söyledi.

Balkanlıoğlu, bu üzücü hadiselerin içerisinde insanı en çok etkileyenlerden birisinin Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin'in şehit edilmesi olduğunu hatırlattı.

İnsanlardaki makam mevki hırsının Hazreti Peygamber'in sevmeye bile kıyamadığı torunlarının katline sebep olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, Kerbela olayında şehit edilenlerin arasında 6-7 aylık bebeklerin dahi olduğunu dile getirdi.

"Allah bir daha böyle acıları İslam ümmetine göstermesin" diyen Balkanlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zenginliğimiz olması gereken, insanlara iyiliği, dostluğu tavsiye eden bu inanç, insanların gözünden düşürülmeye çalışılmış. Bu memleketi birlikte kurduk, birlikte yücelttik, şehitler koyun koyuna yatıyor. Kim evladını kaybetse üzülür, ağlar. Herhangi bir insanı incitmek, bulunduğu diyarlardan sürgün etmek, hak katında en aşağılık şeydir. Birbirimizi anlayıp, sayıp, sevmemiz lazım. Birlik beraberliğimizi güçlü tutmak için bu gerekiyor. Kimseyi ameliyle, görüşüyle, yaşantısıyla yargılama görevi bize düşmez. Dolayısıyla bunu böyle anlamak lazım."

- "Farklı kültür ve inanışlar bu toprağın zenginliği"

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise aynı bayrak, toprak ve vatana sevgi duyulduğuna işaret ederek kendisini "Bektaşi, Alevi, Caferi ve Şii" olarak takdim edenler ile "Sünni" olarak takdim edenler arasında hiçbir fark olmadığını söyledi.

Bu topraklardaki farklı kültürler ve inanışları, zenginlik olarak kabul ettiklerine işaret eden Çoban, bu zenginliği çekemeyenler olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Burhanettin Çoban Kubat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title