Haberler

Afyonkarahisar'da Kurban Bayramı'na Doğru

Afyonkarahisar’da yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlıkların görücüye çıktığı canlı hayvan pazarında satışlarda küçük de olsa kıpırdanmalar yaşanırken, satıcılar da alıcılar da fiyatlardan memnun olmadıklarını söyledi.

Afyonkarahisar'da yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlıkların görücüye çıktığı canlı hayvan pazarında satışlarda küçük de olsa kıpırdanmalar yaşanırken, satıcılar da alıcılar da fiyatlardan memnun olmadıklarını söyledi.

Kentte Çayırbağ beldesinde kurulan canlı hayvan pazarında, büyükbaş hayvanlarda fiyatların 2 bin TL'den başlayarak arttığı belirtilirken, küçükbaş hayvanların satış fiyatlarının ise 400-650 TL arasında değiştiği kaydedildi.

Pazarda 6 bin 500 TL'ye alıcı bekleyen 700 kilogramlık büyükbaş hayvan herkesin ilgi odağı olurken, bugüne kadar alıcısının çıkmadığı ama fiyatını soranların çok olduğu öğrenildi. Hayvan satıcıları bu yıl fiyatların geçen yıla göre değiştiğini, bunun nedeninin yem fiyatları olduğunu aktardı. Satıcılar küçük de olsa fiyatlarda yaşanan artışa rağmen, kurbanlık fiyatlarının uygun olduğunu dile getirdi. Hayvan pazarına bu yıl sadece Afyonkarahisar'dan değil, çevre kentlerden de hayvanlar getirildiği belirtilirken, satıcıların bu yıl satışlardan umutlu oldukları kaydedildi.

"ÜRETİCİYE VE TÜKETİCİYİ MEMNUN EDECEK TARIM VE EKONOMİ POLİTİKALARI UYGULANMASI LAZIM"

Öte yandan, kurulan hayvan pazarından incelemelerde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, alışverişi yerinde görmek için pazarı ziyaret ettiğini kaydederek, "Zaman zaman pazarımızı ziyaret edip çiftçimizin, üreticimizin halini yerinde görüyoruz. Maalesef ziyaretimizde herhangi bir alışverişe şahit olmadık. Yem fiyatlarının dünyada olduğu gibi bizdeki çiftçilerde de süspanse edilmesi gerekiyor. Süt fiyatlarının bir an önce desteklenmesi lazım. Allah üreticilerimizin yar ve yardımcısı olsun. Bu arada tüketicilerimizi de korumamız lazım, onları da düşünmemiz lazım. Bir taraftan üreticimiz ürettiği malı değerine satarken, diğer taraftan tüketici olan insanlarımız da ürünü daha ucuza almak isteyeceklerdir. Bu yüzden üreticiyi ve tüketiciyi memnun edecek tarım ve ekonomi politikaların uygulanması lazım" dedi.

Diğer yandan pazarda satıcılar ve alıcılar arasında pazarlıkların da yaşandığı gözlenirken, kızışan pazarlıklara zaman zaman diğer müşteriler de katıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kurban Bayramı Çayırbağ Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title