Haberler

Afyonkarahisar'da İsrail'e Öfkesi Sokaklara Taştı

İsrail’in Gazze’ye gerçekleştirdikleri saldırılar Afyonkarahisar’da öğle namazı sonrası yürüyüşle protesto edilirken, Gazze’de canlı kalkan olmak üzere imza kampanyası da başlatıldı.

İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdikleri saldırılar Afyonkarahisar'da öğle namazı sonrası yürüyüşle protesto edilirken, Gazze'de canlı kalkan olmak üzere imza kampanyası da başlatıldı.

Afyonkarahisar Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adı altında bir araya gelen ve çoğunluğunu, kadınların ve çocukların oluşturduğu yaklaşık 700 kişi İsrail'i protesto etti. İmaret Camisi'nden İsrail'in aleyhine sloganlar atarak Anırparka kadar yürüyen grup burada bir basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Tarık Eskici, İsrail'in saldırılarını derhal durdurması gerektiğini kaydederek, Gazze'de masum çocukların katliamı ve insanlığa karşı üç maymunu oynayan ülkelere olan tepkilerini dile getirdiklerini söyledi. İsrail'in bölgede 1946'dan bu yana zulüm yaptığına işaret eden Eskici, "Bugün burada toplanış sebebimiz çocuk katili olan, masum insanları öldüren, 1 kurşunla 2 insan öldür diye düşünen zihniyete olan tepkimizdendir. Her zamanki gibi 16 Temmuz günü Gazze'den Mısır'a açılan tünelleri bombalamak bahanesiyle hem karadan hem havadan hem de denizden aziz Gazze halkına ölüm yağdırmaya devam etmektedir. İsrail'in derhal bu bombardımanı durdurması ve ablukayı kaldırması gerekmektedir. Bu mübarek ayda, Ramazan-ı şerif ayında Müslümanlara karşı yapılan bu hareket sadece Gazze'ye yapılmamıştır. Aynı zamanda Türkiye'ye, Mısır'a, Libya'ya, Suudi Arabistan'a, Cezayir'e Yemen'e ve tüm dünyadaki Müslümanlara karşı yapılmış bir harekettir. Peki dünya neden suskun? Küçücük çocuklar ölürken, anneler ağlarken, kan dökülürken, dünya neden sessiz. Bu sessizlik şeytana ortak olmak değil de nedir?" dedi.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA MÜSLÜMANLARA ZULÜM YAPILIYOR"

Türkiye olarak İsrail ile olan ikili ilişkilere çok dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Eskici açıklamalarına şöyle devam etti:

"Milli çıkarlarımız bu bölgenin sulh, sükun ve huzur içinde olmasını gerektirmektedir. Bunu bozan ülkelerle nereye kadar işbirliği yapılabileceğini bir kere daha gözden geçirmek zamanının geldiğini değerlendiriyorum. Gözü dönmüş bu ülkeler dünyanın dört bir yanında Müslümanlara karşı yapılan bu baskı ve yıldırma çalışmalarının bir yere varamayacağını anlamış durumda değiller. Doğu Türkistan'da, Mymmar'da, Arakan'da, Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta ve bütün İslam coğrafyasında kan, göz yaşı ve işkence hüküm sürmektedir. Bunun tek sorumlusu yine Müslümanlardır. Dünyada bütün şer güçler ittifak ederek birliktelikler kurdukları halde Müslümanlar birliktelik kuramadılar. Bazı İslam ülkelerinin başında emperyalistlerle işbirliği içerisinde olan uzaktan kumanda tam otomatik yöneticiler İslam birliğinin en büyük engelidir. Şu unutulmamalıdır ki Allah mazlumun yanındadır. Müslümanların üzerinde bulunan siyah bulutların kalkma zamanı yakındır. Allah zulüm ve işkence altındaki tüm kardeşlerimizi korusun ve onlara yardım etsin" dedi.

Açıklamanın ardından eylemem katılanlar İsrail'in saldırılarına canlı kalkan olmak için İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından başlatılan imza kampanyasına attıkları imzalar ile destek verdiler.

Eylemlere, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İl Müftüsü Burhan İşliyen, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven de destek verdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title