Haberler

Afyon'da Kadınlar Lokali Açıldı

Güncelleme:

Vali Balkanlıoğlu, Hatice Nermin Erbakan Kadınlar Lokali açılında yaptığı konuşmada, kadınların toplumda biraz şanssız olduğunu söyledi.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "'Erkekler günün 24 saatinde her yere gidebilirken, hanımlar bu imkandan çoğunlukla mahrum kalıyorlar. Sosyal yapımız, şartlarımız ona göre dizayn edilmiş bu tür tesislerden en fazla hanımlarımız belki istifade etmeli ancak kendilerini rahat hissedebilecekleri, başbaşa kalabilecekleri, her türlü sportif etkinlikleri yapabilecekleri müesseseleri yoktu. Bu eksiklikti kazandırılmış oldu" dedi.

Rahmetli Necmettin Erbakan'ın Türkiye'de çok büyük eserlerinin olduğunu belirten Balkanlıoğlu, "Afyonkarahisar'da bundan fazlasıyla istifade etti. Erkekler günün 24 saatinde her yere gidebilirken, hanımlar bu imkandan çoğunlukla mahrum kalıyorlar. Sosyal yapımız, şartlarımız ona göre dizayn edilmiş bu tür tesislerden en fazla hanımlarımız belki istifade etmeli ancak kendilerini rahat hissedebilecekleri, başbaşa kalabilecekleri, her türlü sportif etkinlikleri yapabilecekleri müesseseleri yoktu. Bu eksiklikti kazandırılmış oldu" diye konuştu.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise hanımlar lokali projesinin seçimlerde vaat ettikleri projelerden biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Burası hem Hatice Nermin Erbakan parkı hem de hanımlar lokali olarak dizayn edildi. Etraftaki inşallah yol çalışmaları da mevsim şartları el verir vermez hemen yapılacak. Biz hanımlar lokali projesini Konya Büyükşehir Belediyesi'nden aldık. 2009'da bu proje kendimizin dersek haksızlık yapmış oluruz. Örnek aldığımız Konya Büyükşehir Beldiyesi hanımlar lokalinin işlevliğinden daha fazla buraya işlevler kattık. Öyle güzel ilaveler yaptık ki inanın bu şekilde aktiviteler Türkiye'deki hanımlar lokalinin hiç birinde yok. Yüzme havuzu, buhar banyosu, Almanya'dan getirilmiş saunalar var. Ozon üniteleri var. 'Böyle bir tesise nasıl bir isim verelim?) diye düşünürken Türkiye'ye uzun yıllar hizmet etmiş bir siyasi liderimiz var muhterem hocamız Necmettin Erbakan'ın hayat arkadaşı onun en büyük destekçisi merhume Hatice Nermin Erbakan isimini belediye meclisinin hem MHP'li hem de AK Partili üyelerinin oy birliği ile böyle bir ismi verdik. Hanımlar lokali özel bir üyelik sistemiyle çalışacak."

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Elif Erbakan Öztürk da "Hatice Nermin Erbakan annemiz sadece ülkeye hizmet etmiş olan babamız Necmettin Erbakan'ın eşi olmasıyla birlikte ama sadece bu özelliği taşıyan insan değil, kendi şahsında, şahsiyetinde de çok büyük özellikleri taşıyan bir hanımefendiydi. Bizlerde böyle bir anne ve babanın evladı olma lütfuna eriştik. Annemiz hidayeti, dirayeti ve doğru ile yanlışı birbirinden ayırabilme özelliğine en güzel şekilde kendisinde barındıran insandı" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Necmettin Erbakan Türkiye Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title