Haberler

Afyonkarahisar'da Çiftçilerin Kullandığı Gübre Mahsullere Zarar Verdiği İddiası

Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesine bağlı Derbent köyünde zirai gübre kullanan çiftçiler, arpa ve buğdaylarda hastalık görüldüğünü ve verimin yüzde 80 civarında düştüğünü ileri sürdüler.

Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesine bağlı Derbent köyünde zirai gübre kullanan çiftçiler, arpa ve buğdaylarda hastalık görüldüğünü ve verimin yüzde 80 civarında düştüğünü ileri sürdüler.

Bayat ilçesinin bin 400 nüfuslu Derbent köyünde geçimini arpa ve buğday ekerek sağlayan köylüler, Tarım Kredi Kooperatifi'nden aldıkları sıvı gübrenin mahsullere zarar verdiğini iddia ettiler. Köyde 30 yıldır çiftçilik yapan Mustafa Kanat isimli çiftçi, bu yıl bahar ayında yaprak gübresi diye adlandırılan ve özel bir firmaya ait sıvı gübreyi kullandıktan sonra arpa tarlasının bir anda sarardığını öne sürdü. Yetkililerin kendisine il genelinde bitkilerde görülen "kök çürüklüğü" hastalığı nedeniyle böyle bir durumla karşı karşıya kaldığını bildirdiğini söyleyen Kanat, "Uzun yıllardır çitçilik yaparım, ancak şimdiye kadar hiç böylesi bir durumla karşılaşmamıştım. Tarım Kredi Kooperatifinden aldığım sıvı gübreyi tüm mahsullerime uyguladım. Aradan 1 hafta geçtikten sonra ekinler henüz baş vermemişken bir an sararmaya başladı. Durumu Tarım Kredi Kooperatifi ve Bayat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bildirdim. Geldiler baktılar ve dediler ki, 'kök çürüklüğü hastalığı var mahsullerde, falanca ilacı kullanacaksın.' Ben de gittim ilacı alıp kullandım. Ancak hiç bir şey değişmedi. Arpalar sarardı yok oldu gitti. Şimdi 15 bin lira zararım var. Bir tek ben de değil köyde bu gübreyi kim kullanmışsa aynı hastalık görüldü. Kısacası bu yıl mahsul falan alamayacağız tarlalardan. Yetkililerin bir an önce bunu araştırmasını istiyorum" diye konuştu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kanat Derbent Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title