Haberler

Afyonkarahisar'da Bin Kişiye 266 Araç Düşüyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı Manisa Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Afyonkarahisar’ın, Türkiye’de bin kişi başına düşen motorlu kara taşıtı sayısında 29. sırada yer aldığı belirtildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı Manisa Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Afyonkarahisar'ın, Türkiye'de bin kişi başına düşen motorlu kara taşıtı sayısında 29. sırada yer aldığı belirtildi.

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, TÜİK'in, Türkiye'de trafiğe kaydı yapılan ve kaydı silinen motorlu kara taşıtlarının çeşitli özelliklerine ilişkin istatistiklerin üretilmesi genel amacı altında otomotiv sektöründe meydana gelen gelişmeleri izlemek, karar alıcıların karayolu ağındaki trafik yoğunluğunu tahmin edebilmesini sağlamak, karar alıcıların alacağı ekonomik ve sosyal tedbirlere ışık tutmak ve çeşitli araştırmalara veri hazırlamak amacıyla her ay Motorlu Kara Taşıtları İstatistiklerini içeren haber bültenini yayınladığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ege Bölgesi illeri arasında bin kişi başına düşen motorlu kara taşıtı sayısı en yüksek olan il 453 taşıt ile Muğla iken en düşük olan il ise 266 taşıt ile Afyonkarahisar'dır. 2014 yılında ülkemizde bin kişi başına düşen motorlu kara taşıtı sayısı 242 iken Afyonkarahisar'da 266'dır. Afyonkarahisar ili, bin kişi başına düşen motorlu kara taşıtı sayısında Türkiye'de 29. il, Ege Bölgesi illeri arasında ise sonuncu il durumundadır. Ülkemizde bin kişi başına düşen motorlu kara taşıtı sayısı en yüksek olan 5 il sırasıyla Ankara 223, Muğla 183, Budur 181, Antalya 177 ve Eskişehir 164 iken, en düşük olan 5 il Şırnak 7, Hakkari 8, Ağrı 18, Siirt ve Muş 20'dir. Ege Bölgesi illeri arasında bin kişi başına düşen otomobil sayısı en yüksek olan il 183 otomobil ile Muğla iken en düşük olan il ise 103 otomobil ile Afyonkarahisar'dır.

2014 yılında ülkemizde bin kişi başına düşen otomobil sayısı 127 iken Afyonkarahisar'da 103'tür. Afyonkarahisar ili, bin kişi başına düşen otomobil sayısında Türkiye'de en fazla sayıya sahip 46.il, Ege Bölgesi illeri arasında ise sonuncu il durumundadır." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title