Haberler

Afyonkarahisar'da Avukatın ve Belediye Başkan Vekilinin Öldürülmesi

Avukatı ve beraberinde de iki kişiyi öldüren tutuklu sanığın duruşmasında yazılı olarak görüş bildiren Baro Başkanı Turgay Şahin, avukata yönelik işlenen suçların hakime yönelik işlenen suç gibi değerlendirilmesi istedi.

Avukatı ve beraberinde de iki kişiyi öldüren tutuklu sanığın duruşmasında yazılı olarak görüş bildiren Baro Başkanı Turgay Şahin, avukata yönelik işlenen suçların hakime yönelik işlenen suç gibi değerlendirilmesi istedi.

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesi Belediye Başkan Vekili Seydi Aşkın'ı makamında, Belediye Başkan Vekili Aşkın'ın babası Mustafa Aşkın'ı işyerinde ve Aşkın ailesinin avukatı Hüseyin Bürhan Hayran'ı iş yerinde öldüren Bayram Aslan (38) hakim karşısına çıktı. Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma, Şahap Mutlu'nun başkanlığında yapılırken, duruşmaya Bayram Aslan tutuklu, Harun Aslan ise tutuksuz sanık olarak katıldı.

Duruşmada ilk olarak konuşan Bayram Aslan, avukatı, belediye başkan vekilini ve belediye başkan vekilinin babasını nasıl öldürdüğünü anlattı. Aslan'ın konuşmasının ardından mahkeme başkanı Şahap Mutlu, çelişkili ifadeler kullandığını aktardı. Aslan ise, o anda bunalımda olduğunu ve hala bunalımdan çıkamadığını söyledi. Olaydan bir gün önce yeğenine vekalet vermesi konusu sorulan Aslan, "Ben internetten bilgisayardan anlamıyorum, öteden beri kendisine vekalet vermek için konuşuyorduk, o gün olaydan bir gün önce vekaleti verdim, bu vekaleti vermemin olayla bir alakası yoktur" dedi.

Tutuksuz sanık Harun Aslan ise hakkındaki azmettirme suçlamalarını kabul etmediğini söyledi.

"AVUKATLARA İŞLENEN SUÇ HAKİME İŞLENMİŞ GİBİ DEĞERLENDİRİLMELİ"

İşyerinde öldürülen avukat Hüseyin Bürhan Hayran'ın eşi Aysel Hayran'ın vekili Afyonkarahisar Baro Başkanı Avukat Turgay Şahin ise, avukata yönelik işlenen suçun, hakimlere karşı işlenmiş bir suç gibi görülmesi gerektiğini belirtti. Yazılı olarak görüş bildiren Avukat Turgay Şahin, "Suçun avukata karşı işlenmesi halinde tıpkı bu suç bir hakime karşı işlenmiş gibi cezalandırılacağı belirtilmektedir. Ancak davamıza konu olan kasten adam öldürme suçu aslında zaten hakimlere karşı işleniyor. Sanık suçunu açıkça bu yargı kararlarına karşı onları hedef alarak işliyor. Cinayet sırasında bir avukatı öldürmüşse muhtemelen daha kolay ulaşabildiği ve bir güvenlik duvarı ile karşılaşmayacağını bildiğinden böyle davranmıştır. Sanık anlatımlarını dikkatlice inceleyecek olursak bu mantıksız sebepsiz ve haksız cinayetlerin aslında hedefinin yargı kararlarının verilmesinde payı bulunan hakim savcı ve icra memuru gibi şahısların tamamı olduğu sonucu kolayca çıkarılabilir. Kısaca burada suçun bir hakime karşı işlenmiş gibi değerlendirilmesi gerektiği bir faraziye olmaktan çıkmakta aslında gerçekten hakime karşı yönlenmiş bir kinin şartlar gereği bir avukatı hedef aldığı somutluk kazanmaktadır. Yargının hakimi ile savcısı ile avukatı ile zabıt katibi, icra müdürü ve memuru ile topyekun maruz kaldığı saldırılar ve olayların arttığını hep birlikte müşahede etmekteyiz" ifadelerine yer verdi.

Avukat Şahin, tutuksuz yargılanan şahsın da tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme başkanı ise tarafları dinledikten sonra, duruşmayı 10 Ağustos 2012 tarihine erteledi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Aşkın Bayram Aslan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title