Haberler

Afyonkarahisar'da Ahşap Yapma Tekniğiyle Yapılan Eserler Sergileniyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri tarafından ahşap yakma tekniğiyle hazırlanan tablolar, sergide görücüye çıktı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri tarafından ahşap yakma tekniğiyle hazırlanan tablolar, sergide görücüye çıktı.

AKÜ Afyon MYO Mobilya ve Dekorasyon ile Mimari Restorasyon programları öğrencileri, Geleneksel El Sanatları ve Ahşap Süsleme Teknikleri dersinde ahşap yakma tekniği ile birbirinden güzel sanat eserleri ortaya çıkardı. Hat yazılı Türk bayrağından Osmanlı tuğrasına, Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet portresinden Kız Kulesi manzarasına kadar ateşle yapılan resimler okulda sergileniyor.

Bir dönemde hazırlanan onlarca eser arasında sergilemeye değer bulunan 40 ahşap eser, dersliklerin bulunduğu Afyon MYO eğitim binasında öğrenci ve öğretim üyelerinin beğenisine sunuldu. Ahşap eserlerin nasıl hazırlandığını sergi alanında kurdukları bir masada ahşap yakma tekniğini uygulayarak tanıtan öğrenciler, derste zorunluluk olarak başladıkları ahşap yakmayı hobiye dönüştürdü. Birçoğu ahşap yakma kalemi havyadan alarak evde de çalışan öğrenciler, eserleri ahşap üzerine hiçbir boya kullanmadan yaptıklarını anlattı.

Sergide, Fatih Sultan Mehmet portresi ile Kabe resmi sergilenen Bahadır Durmuş, eserin yapılması sırasında renk farklarını ısı farkıyla sağladığını belirtti. Ahşap yakma tekniğinde pek çok ton farkı oluşturabileceklerini öğrendiğini söyleyen Durmuş, "Çizdiğim taslak üzerinde yakma işlemi gerçekleştirdim. Gölge olan yerleri daha fazla yakarak koyu olmasını sağladım. Açık renk kalmasını istediğim yerleri ise hiç yakmadım" dedi.

Ahşap yakma tekniğinin Selçuklu Devleti'ne kadar uzanan tarihi bir el sanatı olduğunu anlatan öğretim görevlisi Abdi Atılgan, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde ahşap yakma sanatına yıllardır emek veren, resim bilgisine sahip profesyonel sanatçılar bulunduğunu kaydetti. Öğrencilerin sergisinin amatör eserlerle oluşturulduğunu vurgulayan Atılgan, öğrencilere hem geleneksel bir el sanatını öğretmeyi hem de farklı bir hobi kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Sultan Mehmet Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title