Haberler

Afyonkarahisar'da 7 Kişinin Öldüğü Otobüs Kazası Davası

Afyonkarahisar'da geçen yıl 7 kişinin öldüğü, 25 kişinin de yaralandığı trafik kazasıyla ilgili davada otobüs ve kamyon şoförünün yargılanmasına başlandı.

Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlarından yargılanan tutuksuz sanıklardan otobüs şoförü Metin A. (35), mahkeme heyetine verdiği savunmada 18 Eylül 2013 tarihinde Kocaeli'den Antalya'ya gitmek üzere yola çıktıklarını, Sakarya'nın Pamukova ilçesine kadar otobüsü diğer şoförün kullandığını belirtti. Pamukova ilçesinde direksiyona kendisinin geçtiğini kaydeden Metin A., "Seyir halindeyken yolda bir TIR'ın arıza şeridine girip çıktığını gördüm. Bende böyle hareketleri görünce öndeki TIR'a selektör yaptım. Sol şeridi geçtim ve TIR'ı solladım. 100 metre kadar ileride bir kamyon yüklü olduğu için rampada hafif hareket ediyordu. Ben kamyona iki defa selektör yaptım. Kamyonu sollamaya başladığım esnada hostes arkadaş yanıma geldi ve onunla konuşmaya başladım. Bu sırada hızım 87 kilometreydi. Bu şekilde seyir halindeyken önümde bulunan kamyon bir anda arka kasası benim şeridimi ihlal edecek şekilde girdi-çıktı yaptı fakat çıkamadı. Bende çok yakın olduğumdan aracı kurtaramadım. Zira kamyonun sol tarafına çarpmamış olsaydım, bu sefer otobüsü bölünmüş yolun ortasındaki kanala yan yatırmak zorunda kalacaktım. Bu daha kötü sonuçlara sebebiyet verebilirdi. Kamyon şoförünün yapmış olduğu hata nedeniyle sevk ve idaremdeki otobüsün sağ taraf ile önümdeki kamyonun sol tarafına çarpmak durumunda kaldım. O aracın üzerinde 16 ton yük vardı, kendi ağırlığı da 10 tondu. Çarpma nedeniyle birlikte kenetlendik ve 20 metre kadar sürüklendik. Benim olayda herhangi bir kusurum yoktur, suçsuzum ve beraatımı istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan kamyon şoförü Mustafa Y.'nin ifadesinin alınması için hakkında yakalama kararı çıkarılmasın ve Adli Tıp Kurumu'ndan kusur raporu istenmesine karar verdi. Duruşma, 21 Ekim 2014 tarihine ertelendi.

Afyonkarahisar-Antalya Karayolu'nun 88. kilometresi Kızılören ilçesi çıkışında meydana gelen kazada, Metin A. (35) yönetimindeki 45 EF 105 plakalı tur otobüsü, Mustafa Y. (51) yönetimindeki 20 VA 770 plakalı kamyona arkadan çarpmıştı. Kazada otobüste bulunan Seher Naz Anaç, Süleyman, Tenzile ve Devrim Yavuz, Ünal Aktürk, Ali Demirel ve otobüs muavini Ömer Kaya hayatını kaybetmiş, 25 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Antalya Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title