Haberler

Afyonkarahisar'da 5'nci Osmanlı Türkçesi Kursu İçin Başvurular Başladı

Afyonkarahisar Belediyesi'nin destekleriyle Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı tarafından beşincisi düzenlenecek Osmanlı Türkçesi Kursu için başvuruların başladığı belirtildi.

Afyonkarahisar Belediyesi'nin destekleriyle Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı tarafından beşincisi düzenlenecek Osmanlı Türkçesi Kursu için başvuruların başladığı belirtildi.

Afyonkarahisar Belediyesi'nin destekleriyle Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı tarafından ilki 2012 yılında düzenlenen ve şu ana kadar dört kez gerçekleştirilen Osmanlı Türkçesi Kursu'nun, 15 Mart- 15 Mayıs tarihleri arasında beşinci kez düzenlenecek.

Tecvitli Kur'an-ı Kerim derslerinin de verileceği kurs için kayıtlar, Harbiş Bilgi Evi ve Halk Eğitim Merkezi ile PTT önü ve ANS Kampusu önündeki stantlardan yapılabileceği kaydedildi. Ayrıca isteyenlerin, www.osmanlicaegitim.com sitesinden de online kayıt yaptırabilecek. Cumhuriyet Lisesi, Harbiş Bilgi Evi, Gençlik Merkezi ve Taş Medrese'de düzenlenecek kurslar için kayıt işlemlerinin 14 Mart Cuma günü sona ereceği kaydedildi.

2012 Mayıs ayında bu yana Türkiye'de 120 bin, Afyonkarahisar kent merkezinde ise,3 bin 900 kişiye Osmanlıca ve Tecvitli Kur'an-ı Kerim eğitimi verildiğini belirten Hayrat Vakfı Afyonkarahisar Temsilcisi Mesut Hızarcı, "Hayrat Vakfı olarak bu kurslara katkı sağlamak için zaten var olan Osmanlıca imla müfredatı, Osmanlıca kolay okuma metinleri, Osmanlıca kelime haznesini artıracak kartela şeklinde hazırlanan 1001 Lugat, güzel yazı alıştırmaları, Osmanlıca Kur'an Meali gibi yayınlar hazırladık. Ayrıca Osmanlıca klavye ile birlikte ilk defa 120 bin tane kelimenin Osmanlıca yazılımını gösteren bir imla kılavuzu kitabı hazırlayıp kursiyerlerin Osmanlı Türkçesi öğrenimini kolaylaştırdık" dedi.

Hızarcı, bu 120 bin kelimeyi veri tabanı şeklinde kullanarak bir çeviri programı yaptıklarını da sözlerine ekledi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title