Haberler

Afyonkarahisar'da 4 Ekim "Dünya Hayvan Hakları Günü" Etkinlikleri

Hayvan Hakları Federasyonu Afyonkarahisar İl Temsilciliği tarafından, 4 Ekim “Dünya Hayvan Hakları Günü” dolayısı ile bir fotoğraf sergisi açıldı.

Hayvan Hakları Federasyonu Afyonkarahisar İl Temsilciliği tarafından, 4 Ekim "Dünya Hayvan Hakları Günü" dolayısı ile bir fotoğraf sergisi açıldı. Sergiye getirilen hayvanlar ise şirinlikleri ile herkesin ilgi odağı oldu.

Anıtpark'ta gerçekleştirilen fotoğraf sergisinde hayvan hakları konusunda toplumda farkındalık oluşturabilecek fotoğraflar sergilenirken, fotoğraflarla ayrıca hayvan hakları konusunda uyarıcı mesajlar verildi. Etkinlikle ilgili bir konuşma yapan Hayvan Hakları Federasyonu Afyonkarahisar İl Temsilcisi Eda Kavak, bütün canlıların yaşama hakkının olduğunu hatırlatarak, hayvanlara iyi davranılması gerektiğini ifade etti. Kavak konuşmasında şunları söyledi:

"Diğer canlılar gibi onlarda doğanın dengesini devam etmesinde çok önemli bir role sahiptirler. Bu dengenin sağlanmasında doğada bulunan hayvanların yaşam mücadelelerine destek vermek onları kötü koşullardan korumak gibi insanlara düşen çok önemli görevler vardır. Bizler 'Merhamet Etmeyene Merhamet Olunmaz' inancına mensup insanlarız. Bu yüzden her canlının varlığının kutsal olduğunun ve yaşam hakkına sahip olduğunu bilincindeyiz. İnsanoğlunun sorumsuzca yaşadığı hayat yüzünden birçok canlı zarar görmekte ve yaşamlarına son verilmektedir. Zevkimiz uğruna her yıl vahşice katledilen foklar, biraz daha lüks yaşayalım diye üzerinde deney yapılan hayvanlar,eğlencemize eğlence katmak için dövüştürülen köpekler, boğalar, horozlar ve daha niceleri, tüm bunlar insanlığımızın bir suçudur. Unutmayalım ki küçük dostlarımız bize Allah'ın emanetidir. Bizden tek beklentileri sevgi olan bu dostlarımızı sevgisiz bırakmamak ümidiyle."

Kavak'ın açıklamalarının ardından sergi ziyaretçilere açıldı.

Öte yandan, sergiye getirilen kedi ve köpek gibi hayvanlar ise şirinlikleri ile herkesin ilgi odağı oldu - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kavak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title