Haberler

Afyonkarahisar Binlerce Kişi Zafer İçin Yürüdü

Büyük Taarruz'un 93'üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen Zafer Yolu Yürüyüşü, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı törenle yapıldı.

Büyük Taarruz'un 93'üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen Zafer Yolu Yürüyüşü, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı törenle yapıldı. Yaklaşık 3 bin kişi Kocatepe'ye ulaştığında soğukla karşılaştı.

Zafer Haftası ve Büyük Taarruz'un 93'üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında Şuhut İlçesi'ne bağlı Çakırözü Köyü'nde, 'Zafer Yolu Yürüyüşü' öncesinde tören düzenlendi. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar milletvekilleri Ak Parti Halil Ürün ve Remziye Sıvacı, CHP'li Burcu Köksal, MHP'li Mehmet Parsak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, protokol üyeleri ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

ATATÜRK EVİ'NE ZİYARET

Türkiye'nin her yerinden Afyonkarahisar'a akın edenler, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyük Taarruzu başlatmadan önceki son geceyi geçirdiği Şuhut İlçesi'nde bir araya geldi. Farklı üniversitelerden gelen 70 öğrencinin yanı sıra AKUT, Atatürkçü Düşünce Derneği, izci toplulukları, gençlik merkezlerinde eğitim gören öğrenciler, dağcılık dernek ve kulüplerinin temsilcilerinin de katıldığı Şuhut'taki etkinliklerde Atatürk ve silah arkadaşlarının savaşın planını son kez gözden geçirdiği Atatürk Evi ziyaret edildi. 93 yıl sonra Atatürk'ün kaldığı aynı odada bulunmanın heyecanını yaşayan Zafer Yürüyüşü katılımcıları, Ata'nın çalıştığı masaya dokunmaktan kendilerini alamadı.

BAKAN EROĞLU DUYGULANDI

Zafer yürüyüşçülerine kalpak ve Türkiye atkısı dağıtılan Atatürk Evi önünde, katılımcılarla sohbet eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na da kalpak hediye edildi. Kalpağı tüm gece boyunca başından çıkarmayan Bakan Veysel Eroğlu, Atatürk Evi'nin önünde yaptığı konuşmada Büyük Taarruz'un Türk tarihindeki önemini anlattı. Mustafa Kemal Atatürk ve Mehmetçiğin Kurtuluş Savaşı'nda yaşadığı zorlukları da hatırlatan Bakan Eroğlu'nun, o dönem ve şehitlerle ilgili konuşurken gözlerinin dolduğu görüldü.

KORTEJ DÜZENLENDİ

Atatürk Evi'ndeki törenin ardından Mehteran Bölüğü öncülüğünde Zafer Yürüyüşü korteji yapıldı. Bakan Veysel Eroğlu ve Afyonkarahisar protokolü ile yüzlerce kişi mehter marşlarına ellerindeki bayraklarla eşlik etti. Renkli görüntülerin oluştuğu kortej, ilçe stadyumunda sona erdi. Şuhut Atatürk Stadyumu'nda askeri bandonun eşliğinde hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okuyan binlerce kişi, TSK tanıtım filmini izledikten sonra Askeri Bando konserini dinledi. Zafer Haftası kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin de verildiği kutlama programında Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri, 10'uncu Yıl ve İzmir Marşı'na bayrak sallayarak tempo tuttu.

'SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GELİNCEYE KADAR'

Türkiye'nin 93 yıl önce olduğu gibi bugün de şehitler verdiğini söyleyen Bakan Veysel Eroğlu, Türkiye üzerinde kirli oyunlar oynandığını belirtti. Bakan Eroğlu, "PKK terör örgütü son zamanlarda kalleşçe saldırılar yaparak kahraman Mehmetçiğimizi ve polislerimizi şehit ediyor. Hangi etnik kökenden olursak olalım, biz kardeşiz, hep birlikte Türkiye'yiz. Ama şunu iyi bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti çok güçlü bir devlettir. Kahraman milletimiz bu oynanan oyunları çok iyi bilmektedir. Kahraman polis ve askerimiz bu kalleşlere en ağır şekilde cevap veriyorlar ve vermeye devam edeceklerdir. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar, son silah toprağa gömülünceye kadar bu mücadele devam edecektir" dedi.

BAKAN KARANFİL DAĞITTI

Şuhut'ta gerçekleştirilen kutlamanın ardından Atatürk ve silah arkadaşlarının Kocatepe'ye gidiş için yola çıktığı Çakırözü Köyü'ne giden yürüyüşçüler, okul bahçesinde gerçekleştirilen mehter ve askeri bando konserlerini dinledi. 93 yıl önce Atatürk ve silah arkadaşlarının gizlice Kocatepe'ye çıktıkları saat 01.15'te Çakırözü'nden Zafer Yürüyüşü başlangıç noktasına doğru yürüyüşe başlayanlara Bakan Eroğlu ve beraberindekiler de eşlik etti. Katılımcılara karanfil dağıtan Bakan Eroğlu, yürüyüşün hayırlı olmasını temenni etti.

Yürüyüşe katılanların savaşın nasıl zor şartlar altında kazanıldığını bir kez daha anlayacağına inandığını söyleyen Bakan Eroğlu, Çanakkale gibi Kocatepe'ye de bir tanıtım merkezi yapıldığını açıkladı. Bakan Eroğlu, Çanakkale ve Afyonkarahisar'ı herkesin görmesi gerektiğini de söyledi.

93 YIL ÖNCESİNİN MENÜSÜ İKRAM EDİLDİ

Bakan Eroğlu ve Afyonkarahisar protokolü tarafından çiçeklerle uğurlanan binlerce kişi yaklaşık 14 kilometrelik Zafer Yolu'nu yürümeye başladı. Düşen hava sıcaklığının yanı sıra dik yokuşlarla da mücadele eden yürüyüşçüler, saat 04.00 sıralarında Kocatepe öncesi son kamp alanına ulaştı. Kamp alanında Afyonkarahisar Garnizon Komutanlığı tarafından hazırlanan 93 yıl öncenin menüsü mercimek çorbası, hoşaf ve ekmek yürüyüşçülere ikram edildi. Yürüyüşü tamamlayamayanlar ise jandarma, AKUT ve AFAD tarafından midibüslerle Kocatepe'ye taşındı.

SOĞUKLA MÜCADELE ETTİLER

Atatürk'ün ünlü Kocatepe silueti heykelinin bulunduğu Kocatepe'ye ulaşanlar soğuk havayla karşılaştı. Hava sıcaklığının 6 derece olduğu Kocatepe'de, güçlü rüzgarın da etkisiyle hissedilen hava sıcaklığı 2 dereceye kadar düştü. Hazırlıksız gelenlerin titrediği Kocatepe'de İzmir ve Antalya gibi şehirlerden gelenler yaz günü üşümenin keyfini yaşadıklarını belirtti. Kocatepe'de Atatürk'ün kullandığı mevzilerle Atatürk heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektiren katılımcılar arasında AKUT da vardı. Yaklaşık 100 kişiyle Kocatepe'ye en hızlı tırmanan ekiplerden AKUT'ta, Başkan Nasuh Mahruki yürüyüşçülerden büyük ilgi gördü.

'KONSER VE GÖSTERİLER İPTAL'

Kocatepe'nin Türkiye'nin bağımsızlığının bir sembolü olduğunu söyleyen AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, kutlama programında Kocatepe'de halk oyunları gösterileri ve konserin yer aldığını belirtti. Şehit asker ve polislere bir saygı nişanesi olarak konser ve gösterilerin iptal edildiğini de vurgulayan Karakaş, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin de Kocatepe'de atıldığını anlattı. Karakaş'ın konuşmasının ardından Zafer Yürüyüşü programı sona erdi. Programın sona ermesine rağmen halen tepeye doğru tırmanan binlerce kişi, Atatürk'ün taarruz emrini verdiği günün ilk ışıklarına kadar Kocatepe'de bekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Veysel Eroğlu Kocatepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu? Azem ne demek? Azem anlamı ne?
title