Haberler

Afyonkarahisar - Bakan Veysel Eroğlu: Avukatın Yaptığı Densizce Hareket

Bakan Veysel Eroğlu: Avukatın yaptığı densizce hareket Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Barosu'na kayıtlı avukat Umut Kılıç'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanmasına ilişkin, "Avukatın yaptığı densizce bir harekettir" dedi.

Bakan Veysel Eroğlu : Avukatın yaptığı densizce hareket

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Barosu'na kayıtlı avukat Umut Kılıç'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanmasına ilişkin, "Avukatın yaptığı densizce bir harekettir" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'da maliyeti 117 milyon lira olan 72 tesisin toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende konuşan Bakan Eroğlu, "Geçmişteki malum partilerin soygun düzenini en iyi bilen benim. Ben İSKİ Genel Müdürlüğü de yaptım. 1.5 milyar dolar vurgun yapılmıştı. Allah'ın izniyle o hortumları baltayla kestik. İSKİ'ye geldiğimizde ortada para yok ama binlerce ihale yapmışlar devleti katrilyonlarca lira borcun altına sokmuşlardı. Bundan çok rahatsızlar, biz hortumları kesen ve milletten aldığını millete aktaran hükümetiz. Bunları unutmadık, unutmayacağız" dedi.

'O MAKAMA HİÇ KİMSENİN HAKARET ETME HAKKI YOK'

Bakan Eroğlu, buradan sonra Kurtuluş Caddesi üzerindeki seçim bürosunun açılışını yaptı, vatandaşlarla sohbet etti. Ardından Ak Parti İl Başkanlığı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, avukat Umut Kılıç'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanması olayını değerlendirdi. Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanlığı makamı artık bizim milletimizin, devletimizin en tepesinde olan, zirvede olan bir makamdır. O makama hiç kimsenin hakaret etme hakkı yoktur. Bu son derece çirkin bir harekettir. Densizce bir harekettir. Dolayısıyla yaptığı hakaretleri burada söylemeye gerek yok. Tabi ki milletimizin büyük bir ekseriyeti bu tür densizlikleri lanetliyor, biz de bunu lanetliyoruz. Tabi ki gereken yapılacaktır, kusura bakmasın. Hiç kimsenin, hiç kimseye hakaret etmeye hakkı da yoktur, bu büyük bir densizliktir. İnsanlığa da sığmaz. Bu bakımdan biz diyoruz ki birbirimizi sevelim. Farklılık olabilir, farklı düşünebilirsin. Ama biz yaratılanı seviyoruz yaratandan ötürü. Bizim anlayışımız bu. Biz 78 milyon vatandaşımızı kucaklıyoruz. Farkımız zaten bu."

Olayla ilgili CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in 'faşiste faşist denir' sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Bakan Eroğlu, "O bizim muhatabımız değil, biz yolumuza devam ediyoruz. Bizim onlarla işimiz yok" dedi.

Diyarbakır Silvan Barajı'nda dün meydana gelen olayın hatırlatılması üzerine de Bakan Eroğlu, "Silvan Barajı'nda bir tünel inşa ediliyordu, maalesef orada metan gazı sıkışması ve birden bire patlaması neticesinde yaralanma oldu. Ama herhangi bir ölüm yok. Müteahhit, işçilerimiz tedavi altına alındı. Şu anda Allah'a şükür büyük bir sıkıntı yok" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Veysel Eroğlu Silvan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title