Haberler

Afyonkarahisar - Bakan Eroğlu: Önlemını Alan Sabah Kadar Müzık Çalar

Şehit Babasının İş Sitemi

ŞEHİT BABASININ İŞ SİTEMİ

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, gürültü kirliliği konusunda geri adım atılmayacağını belirterek, "Saat 23.59'dan itibaren insanlar, izolasyonlarını yaptırmıştır, gerekli önlemlerini almışlardır, sabaha kadar müzik çalar. Ama kimsenin de bir başka kişiyi rahatsız etmeye hakkı yok" dedi.

Hafta sonu ve pazartesi gününü memleketi Afyonkarahisar'ın ilçelerini ziyaret ederek geçirecek olan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ilk olarak Çobanlar Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Ak Partili Salih Alaka'dan ilçedeki yatırımlar ve sorunları hakkında bilgi alan Eroğlu, Başkan AlakaÆya Anayasa değişikliği paketini içeren bir kitapçık hediye etti. Vatandaşlara ise referandumda 'evet' deme çağrısında bulunan Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"Her bir maddeye baktığımız ve bu maddeleri teker teker okuduğumuz zaman, yani vatandaşlarımız bunu okuduğu zaman referanduma muhakkak æevetÆ diyecektir. Ama şunu da ifade edeyim. Bu, AK PartiÆnin bir programı veya onun hazırladığı bir şey değildir. Bu tamamen 73 milyonu alakadar eden bir husustur. Muhalefet partileri bunu sanki AK PartiÆnin planı, programı gibi sunuyor. Hayır bu öyle değil. Bu değişikliği vatandaşlarımıza daha fazla özgürlük tanınması için yaptık. Vatandaşın özlediği, hasretle beklediği birtakım hususları değiştirdik ve bu şekilde bir kısmi Anayasa değişikliği yapıldı. Meselenin özü budur. İçerisinde AK Parti ile alakalı hiçbir şey yoktur."

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNDE KARARLIYIZ

Tatil bölgelerinde gece saat 23.59'dan sonra müziklerin kesilmesi konusunda sorulan bir soruya ise Bakan Eroğlu, "Önlemini alan sabaha kadar müzik çalar" dedi. Alınan kararlardan geri adım atılmayacağını kaydeden Bakan Eroğlu, "Biz kimsenin işine karışmıyoruz. Gürültü nedeniyle otellerinden çekip giden turist kafileleri var. 23.59'dan itibaren insanlar, izolasyonlarını yaptırmıştır, gerekli önlemlerini almışlardır, sabaha kadar müzik çalar. Ama kimsenin de bir başka kişiyi rahatsız etmeye hakkı yok. Her konuda olduğu gibi Avrupa'da ne varsa Türkiye'de de o olacak. Bu uygulanacak" diye konuştu.

ORMAN YANGINLARINDA DÜŞÜŞ

Gazetecilerin sorusu üzerine, orman yangınlarının geçen yıllara oranla düştüğünü belirten Bakan Eroğlu, ormanların kameralarla kontrol altına alındığını, bunun da birçok ülkeye örnek olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Orman yangınlarında geçtiğimiz yıllara oranla düşüş var. Allah nazardan saklasın. Ben teknolojiyi iyi bilen biriyim. Orman yangınlarına en kısa sürede müdahale edebilmek için kameralı bir sistem kurduk. Bu ileri teknoloji sayesinde çıkan yangın saniyelerle ölçülecek bir sürede merkezlere iletiliyor. Bilgisayarım yanımda ise her yerden çıkan yangının koordinatlarını, araçlarımızı ve hatta helikopterlerimizin nerede olduklarını görebiliyor ve anında müdahale edebiliyoruz.ö

Bu teknolojinin birçok ülkenin de dikkatini çektiğini belirten Bakan Eroğlu, Türkiye'nin bu alanda yurt dışına teknoloji satan bir ülke durumuna geldiğini belirterek, "Orman yangınlarında kullandığımız teknolojiyi şu anda birçok Avrupa ve Akdeniz ülkelerine de kuruyoruz" dedi.

Çobanlar İlçesi'nin ardından Çay İlçesi'ne geçen Bakan Eroğlu, brada da yaptığı icraatları anlatarak, vatandaşların 12 Eylül günü yapılacak referandumda neye oy vereceklerini okumalarını istedi.

ŞEHİT BABASININ İŞ SİTEMİ

Çobanlar İlçesi'nde esnafı ziyaret eden Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, burada vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Bu sırada 11 Mayıs 2008'de Hakkari'nin Şemdinli İlçesiÆnde teröristlerce yapılan saldırıda şehit olan jandarma er Halil İbrahim AtasagunÆun babası Salih Atasagun, Bakan Eroğlu'na yaklaşarak iş konusunda sitemde bulundu. Yılda 5 ay geçici olmak üzere 'muhakkak işçi' olarak çalıştığını belirten Atasagun, sürekli iş istedi. Yasa gereği muhakkak işçilerin daha uzun süre çalışamadığını anlatan Bakan Eroğlu ise, "Devlet şehit ailelerinden bir kişiyi yasa gereği işe yerleştiriyor. Sen zaten çalışıyormuşsun, senin yerine bir yakınını işe yerleştirelim" dedi.

Bunun üzerine baba Atasagun, "Ben kendi adıma verilmiş söz, ben kendime iş istiyorum. Başkası, yakınım bana para vermez. Ben gideceğim çalışacağım, evime geleceğim, kendi paramla geçineceğim" diye karşılık verdi. Bakan EroğluÆnun konuyla ilgilenerek sorunu çözeceğini belirtmesine rağmen konuşmasını sürdüren Atasagun, "Olsun, bakanım. Allah razı olsun. Ama hakkımı helal etmiyorum" dedi. Bu sözler üzerine tekrar şehit babasına dönen Eroğlu, "Sen beni dinlemiyorsun ki. Bak söz veriyorum. Halledeceğim" ifadesini kullandı. Heyecanlanan Baba Atasagun, Afyonkarahisar AK Parti Milletvekili Ahmet Koca tarafından sakinleştirildi.

Çiftçilerin patatesin para etmediği ve elde kaldığı yönündeki sıkıntılarını da dinleyen Bakan Eroğlu, kendi yeğenlerinin de patates ektiğini ve onların da bir gece önce aynı konuyu kendisine aktardığını anlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title