Haberler

Afyonkarahisar AK Parti İl Yönetimini Ziyaret Etti

Bakan Eroğlu: Bal ormanlarıyla bal üretiminde dünya ikincisi olduk (2) AK PARTİ İL YÖNETİMİNİ ZİYARET ETTİ Ak Parti Afyonkarahisar il yönetimini ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, partisinin Afyonkarahisar'a yaptığı icraatları anlattı.

Bakan Eroğlu: Bal ormanlarıyla bal üretiminde dünya ikincisi olduk (2)

AK PARTİ İL YÖNETİMİNİ ZİYARET ETTİ

Ak Parti Afyonkarahisar il yönetimini ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, partisinin Afyonkarahisar'a yaptığı icraatları anlattı. Hükümetin icraatlarının da seçim sürecinde iyi anlatılması gerektiğine değinen Bakan Veysel Eroğlu, şunları söyledi:

"Ak Parti'nin değişik konularda Türkiye'yi ne kadar büyük felaketlerden kurtardığını anlatacağız. Bakın 'Çözüm Süreci' ne kadar önemli bir noktaya geldi. Ayrıca devletin otoritesini kurmak için 'Polis Vazife Salahiyetleri Kanunu'nda bir takım çalışmalar yapılıyor. Muhalefet bunu engellemek istiyor. Biz milletin huzuru için, emniyeti için, malını, canını, namusunu, ırzını korumak için bunları yapıyoruz. Polis bunun için var. Dünyanın her yerinde molotof atmak büyük bir cezadır."

'TÜRKİYE'Yİ MUHTEMEL BİR BELADAN KURTARDIK'

Suriye'de Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'na yapılan operasyonu da değerlendiren Bakan Eroğlu, bölgeye tahkimat ve su korumaları için gittiğini anlattı. Bölgeye saldırı halinde Türkiye'nin savaşa girmek zorunda kalacağını vurgulayan Bakan Eroğlu, "Türkiye'yi çok büyük bir sıkıntıdan, büyük bir beladan kurtarmak için Suriye'de bir operasyon yapıldı. Süleyman Şah etrafı kuşatılmış durumdaydı. Birisi ateş etse oradaki kahraman askerlerimizi öldürecekti. Unutmayın büyük harpler bazen küçük şeylerden, küçük kıvılcımlardan çıkar. Birinci Cihan Harbi, Saraybosna'da bir prensin öldürülmesiyle çıktı. Maksadımız oradaki insanları kurtarmaktı. Türbenin yeri zaten 2 defa değiştirilmiş. Baraj yapılmış bir kez daha yer değiştirilmiş. Biz barajın kenarında orayı sulardan korumak için tahkimat yaptık, güzelleştirdik. Tehlikeye girince şimdi orayı yine Suriye toprağı içinde olan bir yere yani emniyetli bir yere taşıdık. Aslında bu büyük bir başarı hikayesi. Türkiye'yi muhtemel bir beladan kurtardık" diye konuştu.

'SİLAHLARIN BIRAKILMASI ŞART

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Veysel Eroğlu'na, Öcalan'ın PKK'ya yönelik çağrısı hatırlatıldı. Türkiye'de Türk- Kürt gibi bir ayrım olmadığını vurgulayan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Silah bırakmaları lazım. Biz bütün vatandaşlarımızı seviyoruz. Onların hak ve hürriyetlerini, özgürlüklerini korumak için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz. Hükümet olarak bütün açılımları biz gerçekleştirdik. Şu anda Kürtçe televizyon var. Vatandaş gittiği zaman annesiyle hastanede Kürtçe konuşabiliyor. Bütün imkanları sağladık. Bu yüzden onların da silah bırakmaları gerekir. Madem ki birlik, beraberlik, kardeşliği daha da pekiştireceğiz, bunun gerçekleşmesi gerekir. Biliyorsunuz bizim milletimizde şöyle bir şey var; 'Türk ile Kürt kardeştir bunu bozan kalleştir.' Asırlardır, bin yıldır bu topraklarda birlikte yaşadık. Ayrım da yoktur aslında. Kürt Cumhurbaşkanları, genelkurmay başkanları, bakanlar vardır. Şu anda bile kabinede var."

Eroğlu, açıklamalarının ardından il yönetimiyle basına kapalı toplantıya katıldı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title