Haberler

Afyonkarahisar'a Misafir Olarak Gelen Slovakya'lı Gençler Kentten Ayrıldı

Afyonkarahisar Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün yürüttüğü The Job I Love, The Job I Choose isimli Avrupa Birliği projesi kapsamında ilimizde bulanan 12 Slovakyalı genç mutluluk gözyaşlarıyla Afyon’dan ayrıldılar.

Afyonkarahisar Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün yürüttüğü The Job I Love, The Job I Choose isimli Avrupa Birliği projesi kapsamında ilimizde bulanan 12 Slovakyalı genç mutluluk gözyaşlarıyla Afyon'dan ayrıldılar.

Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilerek, Slovakya'dan gelen 12 genç ile Afyonkarahisar'dan katılan 18 gence 18 gün boyunca proje kapsamında birlikte mesleklerle ilgili anket çalışmaları yaptılar.

Beklenti anketleri için gençlere hazırlama, uygulama, analiz etme ve raporlama teknikleri eğitimler verildi. Yerel halktan bin kişiye tercih ettikleri mesleklerle ilgili anketler uygulandı. Faaliyet grupları tarafından seçilen 20 meslek alanıyla ilgili, mevcut durum araştırmaları yapıldı.

Bu mesleklerle ilgili eğitim kurumları, işletmeler ve meslek örgütleri, iş kurumu, ziyaret edilerek mesleklerin tanıtılması sağlandı. Ayrıca doğa yürüyüşü ve piknik düzenlenerek gençleri yabancı dil kapasiteleri gelişti. Projeye katılımcısı olan gençlere Erasmus, Avrupa Birliği ve Ulusal Ajans kavramları öğretildi.

Yapılan tüm bu etkinlikler sayesinde tüm katılımcıların, AB aidiyet duyguları gelişti. Aktif katılımcılıkları gelişti, öz güvenleri arttı. Yönetimsel becerileri gelişti. Kültürel entegrasyonları arttı. Meslek seçimi konusunda bilgi düzeyleri gelişti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Avrupa Birliği Slovakya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title