Haberler

Afyon Valisi Güner: Çalışmayan Müdürleri Atamayacağım

Afyon Valisi Güner: Çalışmayan müdürleri atamayacağım

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, 2014-2015 eğitim yılının bitmesi dolayısıyla düzenlenen karne töreninde okul müdürlerinden 3 yıllık çalışma planlarına dair taahhüt aldıklarını belirterek "Taahhüdünü yerine getiremeyen hiç bir müdürü istediği kadar siyasi çevre veya aşiret desteğine sahip olsun okul müdürü yapmayacağım" dedi.

Afyonkarahisar'da 811 okulda öğrenim gören 136 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi karne törenin ardından tatile girdi. Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene, Vali Hakan Yusuf Güner, 8 yaşındaki oğlu Melih Güner, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Milli Eğitim İl Müdürü Metin Yalçın, öğrenciler ve veliler katıldı. Milli Eğitim Müdürü Yalçın, 2014-2015 eğitim yılını tamamladıklarını belirterek, eğitim öğretim yılının genellikle başarılı geçtiğini söyledi. Vali Güner, bu sıra oğlu ile birlikte oturduğu koltuğun yanındaki Milli Eğitim Müdürü Yalçın'ın koltuğuna, yan tarafta ayakta duran bir öğrenciye ısrar ederek oturmasını sağladı. Küçük öğrenci, Metin Yalçın konuşmasını tamamlayıp gelince koltuktan kalktı. Yalçın'ın ısrarına rağmen öğrenci tekrar oturmadı.

KİMSEYİ ZORLA MÜDÜR YAPMADIK

Vali Hakan Yusuf Güner ise göreve geldiği günden bu yana en fazla müdür ataması yapan vali olduğunu kaydetti. Kimseyi zorla müdür yapmadıklarını belirten Vali Güner, "Bizlerin amacı sadece bir şeyler ezberletmek değil, aynı zamanda topluma, hayata ve kültürüne hazırlamak olmalıdır. Bu şehirde, geçmiş ile kıyas ettiğimizde en fazla okul müdürü atayan ben oldum. Okul müdürlerinin taleplerine göre onları atıyoruz. Kimseyi zorla okul müdür yapmadık. Bundan sonra kimseyi zorla okul müdür yapmayı düşünmüyoruz" dedi.

Devletin sağladığı imkanlarla ekip halinde çalıştıklarını söyleyen Vali Güner, bu anlamda ortaya 3 temel hedef koyduklarını kaydedip, "Birincisi, okulun düzeyine göre ilk ve ortaokul ile lisenin başarısının artırılmasıdır. İkincisi, okulun fiziki yapısını iyileştirmek, üçüncüsü ise sosyo kültürel faaliyetlerin bir önceki döneme daha artırmaktır" ifadelerini kullandı.

Okul müdürlüğüne talip olanların bu 3 temel hedefe göre gayret göstermeleri gerektiğini anlatan Vali Güner, "Onları bir 3 yıl sonra değerlendirmemiz gerekecek. 3 yıl sonra değerlendirirken, bu kriterlere göre değerlendireceğiz. Zaten hepsinin taahhüdünü aldık, İl Milli Eğitim Müdürlüğü imzalarını aldı. Yani illerde milli eğitim müdürü değişirse, vali değişirse, okul müdürü değişirse, veyahut birtakım kişiler değişirse, dosyasına lütfen herkes açıp baksın. Bu adam neyi taahhüt etmiş, neyi gerçekleştirmiş. Şimdiden herkese ipucunu veriyorum" dedi.

VALİ'DEN MÜDÜRLERİ SERT UYARI

Vali Güner, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu adam bunu gerçekleştiremediyse, istediği kadar siyasi, çevre, aşiret gibi desteğine sahip olsun yapmayacağım, atamayacağım. Şimdiden herkese duyuyorum. Buradan siyasilere de duyuruyorum. Çalışan yöneticilere de duyuruyorum. Bu konuda da çok kararlıyım. Birisi, başarısızı atayın diyorsa onu da biz, kim teklif ediyorsa bu şehre denklere ederiz. Bu şehrin geleceğiyle kimsenin keyfiyetiyle oynama lüksü yok. Vali olarak ben buna müsaade etmem. Bu yönüyle bu okulda, bu okulda görevlendirdiğimiz okul müdürünün güzel işlere başarılar elde ettiğimi öğrendim. Bu okulun başarısı küçümsenecek bir başarı değildir. Bu başarı, valilik olarak sadece bizim desteğimiz ile olmaz. Burada öğretmen, öğrenci, veli ve idarenin yaklaşımı çok önemlidir."

Konuşmaların ardından okulda başarılı olan öğrencilere ödülleri ve madalyaları verildi. Bazı öğrencilerin ödüllerini Vali Güner'in yanında gelen oğlu Melih Güner verdi. Ardından karne dağıtımı yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Yalçın Yusuf Güner Salih Sel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title