Haberler

Aftonkarahisar - Bakan Eroğlu: Rumlar Sudan Bahaneler Üretiyor

Bakan Eroğlu: Rumlar sudan bahaneler üretiyor Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Rum istihbaratının KKTC ile Birleşmiş Milletler'in ortak hazırladığı ve sadece Türkiye'yle paylaşılan 'gizli damgalı' su belgesini medyaya sızdırmasıyla ilgili "Rumlar hayal görüyor.

Bakan Eroğlu: Rumlar sudan bahaneler üretiyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Rum istihbaratının KKTC ile Birleşmiş Milletler'in ortak hazırladığı ve sadece Türkiye'yle paylaşılan 'gizli damgalı' su belgesini medyaya sızdırmasıyla ilgili "Rumlar hayal görüyor. Bu su barış suyudur. Dolayısıyla sudan bahanelerle bir takım hususları dile getirmesinler" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesi'nde kanaat önderleriyle basına kapalı öğle yemeğinde bir araya geldi. Bolvadin İmam Hatip Lisesi Uygulama Camii'nin de açılışını gerçekleştiren Bakan Eroğlu, ardından ilçe meydanında düzenlenen temel atma ve açılış törenine katıldı. Tören öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, Marmara, Ege ve özellikle Akdeniz'in kıyı kesimleri için şiddetli yağış uyarısı yapıldığını belirterek, "Sel baskınları konusunu duyurduk. Baskın ihtimaline karşı bütün birimlere talimat verdim. Marmara, Ege ve bilhassa Akdeniz'e kadar olan kıyı kesimi bugünden itibaren yoğun yağış alacak" dedi.

'VATANDAŞ DİKKATLİ OLMALI'

Vatandaşların uyarıları dikkate almaları gerektiğini aktaran Bakan Eroğlu, özellikle cuma günü kuvvetli yağış geldiğini vurguladı. Bakan Eroğlu, "Erken uyarı sistemi ile yine duyurular yapılacak. Kamu kurumlarının herhangi bir kesite müsait olmayan menfez veya köprüler varsa bunları açması lazım. Tıkanan yerler varsa şişe ağzı dediğimiz bazı kesitler var o bölgelerde su kabarıyor dikkatli olunmalı. Maalesef geçmişte yapılmış bazı köprüler, menfezler, hatalar var. Özellikle onların önlerinin açılması lazım. Vatandaşlar dikkatli olursa inşallah bir sıkıntı olmadan atlatırız" diye konuştu.

'BU SU BARIŞ SUYUDUR'

Bakan Eroğlu'na, Rum istihbaratının KKTC ile Birleşmiş Milletler'in ortak hazırladığı ve sadece Türkiye'yle paylaşılan 'gizli damgalı' su belgesini medyaya sızdırması ve Türkiye'den gelen suyla KKTC'de mülk fiyatları ile ülkenin milli gelirinin artacağı, Rumların müzakere masasında talep ettiği toprakları almasının uluslararası hukuk kurallarına göre zorlaşacağıyla ilgili haberler soruldu. Bakan Eroğlu, soruyu şöyle cevapladı:

"Rumlar hayal görüyor. Orası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti. Dolayısı ile Rumlar kendilerine baksalar iyi olur. Orada biz su veriyoruz. Bu su barış suyudur. Bu suyun barış için olduğunu cumhurbaşkanımız ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da onlara belirtti. Bu su hayat için var. Dolayısıyla sudan bahanelerle bir takım hususları dile getirmesinler. Bunlar sudan bahanedir."

Onur BAYRAM/ BOLVADİN (Afyonkarahisar), (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Veysel Eroğlu Türkiye Sudan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title