Haberler

Afşin-Elbistan Termik Santralleri'nin Özelleştirilmesi

Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Afşin-Elbistan Şubesi Başkanı Adil Bölükbaşı, termik santralleri ile kömür işletme sahasının özelleştirilmesiyle ilgili sürecinin devam ettiğini söyledi.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Afşin- Elbistan Şubesi Başkanı Adil Bölükbaşı, termik santralleri ile kömür işletme sahasının özelleştirilmesiyle ilgili sürecinin devam ettiğini söyledi.

Bölükbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, santrallerin özelleştirilmediğini, kiralama usulüne gidildiğini belirtti.

Termik santrallerin ve kömür sahasının özelleştirilmemesi konusunda görüşlerinin arkasında olduklarını dile getiren Bölükbaşı, "Son günlerdeki gelişmelere bakıldığında 'işletme elden gitti' gibi bir algı oluşturuluyor. Afşin-Elbistan termik santrallerinde özelleştirme söz konusu değil, kiralama yöntemine gidilmiştir. Sendika olarak bizim temennimiz bu süreçte mevcut çalışan işçi arkadaşlarımızın iş haklarına zarar gelmemesidir" dedi.

Santralde çalışan işçilerin tayin haklarının olduğunu belirten Bölükbaşı, kadrolu bin 135 üyelerinin bulunduğunu, bunun yaklaşık 600'ünün emeklilik süresinin dolduğunu, kalan 600 üyeninde haklarını koruyacaklarını belirtti.

Bölükbaşı, şov yapmayacaklarını,  tek hesaplarının üyelerinin geleceği olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Elbistan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title