Haberler

Afşin'de Tübitak Bilim Fuarı Açıldı

Afşin'de düzenlenen "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı" törenle açıldı.

Afşin'de düzenlenen "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı" törenle açıldı.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, okul müdürü Remzi Yayıcı, öğretmenler ile öğrenciler tarafından okulun spor salonunda açılan, 37 projenin yer aldığı fuar iki gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Fuar gezisinin ardından Afşin Fen Lisesi Müdürü Remzi Yayıcı, yaptığı konuşmada, TÜBİTAK Bilim Fuarı ile öğrencilerin bilimsel düşüncelerini öne çıkartmak istediklerini söyledi.

Bilimin belirli bir sınırları olabilir fakat hayal dünyasının sınırlarının olmadığını söyleyen Yayıcı, "Öğrencilerimiz hayallerindeki projeleri hazırladı ve ortaya çok değişik 34 çalışma ortaya çıktı. Kendi emekleriyle hazırlanan projelerdeki küçük bir ayrıntı gelecekte insanlığa büyük bir fayda sağlayabilir. TÜBİTAK destekli bilim fuarımıza katkı sağlayan tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum." dedi.

11 sınıf öğrencileri Ali Kemal Sökmen, Onur Akpınar ve Nebi Özdemir tarafından Afşin Elbistan B Termik Santralinin çalışma prensibinin anlatıldığı proje, katılımcıların ilgi odağı oldu.

Fuarın açılışına, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, İlçe Emniyet Müdürü Turan Yüce, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile öğrenci velileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Kemal Elbistan AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title