Haberler

Afrikalıların Hastalıklarını Türkler Teşhis Edecek"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sıla Grup Yöneti·m Kurulu Başkanı Dr. İhsan Şahi·n ile röportaj "Afrikalıların hastalıklarını Türkler teşhis edecek" Sıla Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şahin: "Türk mühendisler tarafından geliştirilen GoFICS Tanı ve Görüntüleme sistemi, kurulduğu ülkelerde doktor ve teknik insan kaynağına ihtiyaç duyulmadan röntgen, MR, tomografi, mamofrafi, ve kemik dansitometre hizmeti sunabiliyor" "Afrika'da bir MR, yerel şartlarda 200-300 dolar civarında çektirilebiliyor, bedeli verebilecek insanların çoğu da bu hizmete ulaşamıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sıla Grup Yöneti·m Kurulu Başkanı Dr. İhsan Şahi·n ile röportaj "Afrikalıların hastalıklarını Türkler teşhis edecek"

Sıla Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şahin:

"Türk mühendisler tarafından geliştirilen GoFICS Tanı ve Görüntüleme sistemi, kurulduğu ülkelerde doktor ve teknik insan kaynağına ihtiyaç duyulmadan röntgen, MR, tomografi, mamofrafi, ve kemik dansitometre hizmeti sunabiliyor"

" Afrika'da bir MR, yerel şartlarda 200-300 dolar civarında çektirilebiliyor, bedeli verebilecek insanların çoğu da bu hizmete ulaşamıyor. Bölgede tanı ve görüntüleme merkezlerini tamamıyla kurduğumuzda, bütün Afrika'nın hastalıklarını kendi ülkelerinden çıkarmadan biz yani Türkler teşhis edecek"

"Eğer bir patoloji saptarsak ve ciddi bir operasyon ya da tedavi süreci gerekli olursa o zaman ülkemize davet edeceğiz"

"Yıl sonuna kadar en az 10 ülkenin, franchise olarak Türkiye'den verilen tanı ve görüntüleme hizmetleri kapsamı içine girmesini hedefliyoruz, 2020 yılına kadar da görüntüleme merkezi sayımızı en az 50'ye çıkarmayı amaçlıyoruz"

MEHTAP YILMAZ - Sıla Grup Yöneti·m Kurulu Başkanı Dr. İhsan Şahi·n, Türk mühendislerce geliştirilen GoFICS Tanı ve Görüntüleme sisteminin, kurulduğu ülkelerde doktor ve teknik insan kaynağına ihtiyaç duyulmadan hizmet sunabildiğini belirterek, "Afrika'da bir MR, yerel şartlarda 200-300 dolar civarında çektirilebiliyor, bedeli verebilecek insanların çoğu da bu hizmete ulaşamıyor. Bölgede tanı ve görüntüleme merkezlerini tamamıyla kurduğumuzda, bütün Afrika'nın hastalıklarını kendi ülkelerinden çıkarmadan biz yani Türkler teşhis edecek." dedi.

Şahin, AA muhabirine Türk mühendisler tarafından geliştirilen GoFICS görüntüleme hizmetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

GoFICS markasıyla şu anda 2 ülkeye tanı ve görüntüleme merkezi kurduklarını ve 10 ülke ile de kurulum konusunda görüştüklerini bildiren Şahin, merkezlerden elde edilen verileri Türkiye'ye aktardıklarını söyledi. Türkiye'deki uzman kadronun görüntüleri analiz ettiğini anlatan Şahin, oluşturdukları raporları görüntüleme merkezinin kurulduğu noktaya ilettiklerini kaydetti. GoFICS görüntüleme sisteminin kurulduğu ülkelerde artı bir teknoloji ya da insan gücüne ihtiyaç duyulmadığına dikkati çeken Şahin, söz konusu ülkelere röntgen, MR, tomografi, mamofrafi, ve dansitometre hizmeti sunabildiklerini vurguladı.

"200-300 dolarlık MR hizmeti, 5 bin dolara mal oluyor"

Şahin, Afrika'daki sağlık hizmetlerinin bölgedeki insanların tedavisi noktasında yetersiz kaldığına işaret ederek, "Afrika'da bir MR, yerel şartlarda 200-300 dolar civarında çektirilebilir ama bu bedeli verebilecek insanların çoğu da hizmete ulaşamıyor. Bir hasta, beyin tümörü var mı, yok mu diye tomografi, MR çektirmek için Afrika'nın herhangi bir ülkesinden veya şehrinden Fransa'ya, İngiltere'ye ya da ABD'ye gitmek zorunda kalıyor. Böyle olunca bir MR, gidiş, geliş ve refakatçiyle yaklaşık 5 bin dolara mal oluyor. Birçoğu yol parasını karşılayamadığı için gidemiyor ve kaderleriyle baş başa bırakılıyorlar." diye konuştu.

Afrika'ya GoFICS görüntüleme hizmetlerini sunduklarını anlatan Şahin, yıl sonuna kadar en az 10 ülkenin franchise olarak Türkiye'den verilen sağlık ve görüntüleme hizmetlerinin kapsamı içine girmesini hedeflediklerini dile getirdi.

"Afrika'da çalışacak personel, Türkiye'de yetişiyor"

Şahin, Afrika'da bina, cihaz ve teknoloji olduğunun ancak bunu işletecek personel bulunmadığının altını çizerek, "Oraya bina yapmanızın o insanlara bir katkısı yok. Sıla Grup olarak bölgede tanı ve görüntüleme merkezlerimizi tamamıyla kurduğumuzda, bütün Afrika'nın hastalıklarının teşhisini kendi ülkelerinden çıkarmadan Türkiye'den koyacağız. Eğer bir patoloji saptarsak ve ciddi bir operasyon ya da tedavi süreci gerekli olursa o zaman ülkemize davet edeceğiz. 2020 yılına kadar görüntüleme merkezi sayımızı da en az 50'ye çıkarmayı amaçlıyoruz." ifadesini kullandı.

Yurt dışında görüntüleme ve sağlık merkezlerinde çalışacak personeli de Türkiye'de yetiştirip ihtiyaç duyulan bölgelere gönderdiklerine dikkati çeken Şahin, her tanı ve görüntüleme merkezinde 30-40 kişinin çalışacağını, bunların 5-6'sının da Türkiye'den gideceğini söyledi. Şahin, Türkiye'nin bu işten çok büyük kazanımları olacağını ve devam eden atılımlarla gelecekte dünyanın en önemli sağlık turizm merkezlerinden biri haline geleceğini dile getirdi.

Sıla Grup

Grup, sağlık alanında faaliyet gösteren 7 şirketin birleşmesiyle oluştu. Türkiye'de ve yurt dışında çok sayıda kamu, üniversite ve özel hastane ile sağlık merkezi inşa eden grubun, tamamlanmış 25 projesi bulunuyor. Sağlık sektöründe 11 ülkede yapım, işletme ve danışma hizmetleri sunan grup, ağını daha da genişletmeyi hedefliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Şahin Türk Türkiye Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title