Haberler

Afrikalı Themba ile İnsanlık da Öldü

Aydın'da dün gece meydana gelen bir intihar olayı ilginç bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Bilinmeyen bir nedenden dolayı Güney Afrika'dan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'ne okumaya gelen 21 yaşındaki Themba Dhlamini, Adanan Menderes Bulvarı'ndaki bir apartmanın en üst katına çıkarak merdiven boşluğunda intihar etti. Bayram günü hayata veda eden Afrikalı öğrencinin cesedini polis de belediye işçileri de taşımak istemedi.

"İNSANİYET NAMINA SORUN ÇÖZÜLÜYORDU"

Belediye cenaze hizmetleri görevlisi ile polis arasında cesedin olay yerinden kaldırılıp taşınması olayı tartışma konusu oldu. Eskiden taşıma işleminin insaniyet namına olay yerinde bulunanlarla çözüldüğü öğrenilen ceset kaldırma taşıma olayı bu defa sadece insaniyet namına çözülemedi. Ortaya hukuken kimin sorumlu olduğu çıktı. Polis görevin kendilerine ait olmadığını ve bellerinde sıkıntı olduğunu belirtip görev kime ait ise görev sahibinin yapmasını istedi. Bunun üzerine sadece bir kişi olan cenaze görevlisi belediyeye arayıp bir çöp ekibi istedi. Çöp toplama kamyonu ile bölgeye gelen temizlik görevlileri de alerjileri oldukları gerekçesi ile cesedin kaldırılması işine karışmayınca Afrikalı üniversite öğrencisinin cesedi bir süre ortada kaldı. Tartışma ve görüşmelerin ardından beli ağrımayan polislerle alerjisi olmayan çöp toplama görevlileri tarafından ceset olay yerinden kaldırılıp taşınabildi.

Edinilen bilgiye göre bir süre önce eğitim hayatını sürdürmek için Türkiye'ye gelen Güney Afrikalı Themba Dhlamini Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne kayıt yaptırarak burada okumaya başladı. Kurban Bayramı'na girdikten sonra bilinmeyen bir nedenle bunalıma giren Afrikalı öğrenci Adanan Menderes Bulvarı Güzelhisar Mahallesi Yenidörtyol Mevkiinde bulunan 107 numaralı apartmanın en üst katına çıkıp merdiven boşluğuna kendini arak intihar etti. Herkesin bayram tatilinde olması nedeniyle bir süre sonra gece yarısı fark edilen olay, polis ve cumhuriyet savcılığı tarafından el konuldu. Yapılan incelemede olayı şüpheli bulan savcılık ve olay yeri inceleme ekiplerince geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Olay yerindeki incelemelerin tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Savcısı cesedin otopsi yapılması için Aydın Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılması talimatını verdi. Olay yerine cenaze aracı geldi. İşlemler bitti, ancak ceset bir türlü olay yerinden kaldırılmadı.

Asansörün dar olması nedeniyle merdivenlerden taşınması gereken Güney Afrikalı Üniversite Öğrencisi Themba'nın cesedi cenaze işleri müdürlüğüne bağlı ekibin tek kişiden oluşması nedeniyle taşınamadı. Bunun üzerine polislerden yardım istendi. Polisler hem belinden rahatsız olduklarını hem de görevin kendilerine ait olmadığını belirtince bu defa belediye çöpçülerinden yardım istendi. Bir süre sonra olay yerine gelen bir çöp toplama ekibi cesede karşı alerjileri oldukları gerekçesi ile cesedin taşınması işlemine yardımcı olmadı.

Uzun süren tartışma ve müzakerelerin ardından beli rahatsız olmayan polislerle alerjisi olmayan temizlik görevlileri Güney Afrikalı Themba'nın cesedini apartmanın 7. Katındaki merdivenden aşağıya indirdi.

Yaşanan ilginç olay ise bu tür durumlarda ölen kişilerin cesedini kimin taşıyacağı tartışmasını gündeme getirirken, Güney Afrika'dan büyük umutlarla Türkiye'ye okumaya gelen 21 yaşındaki Themba Dhlimini bayram günü sırları ile birlikte hayata veda etti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Menderes Üniversitesi Güney Afrika Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title