Haberler

Afrikalı Büyükelçiler Çorum'da

Afrika Büyükelçiler Birliği üyesi 12 ülkenin Ankara büyükelçisi, Çorum'da temaslarda bulundu Nijerya'nın Ankara Büyükelçisi Ahmed Abdulhamid: "Türkiye'nin bizlere gösterdiği özveri ve yakınlık, ilişkilerimizi ve iş birliğimizi daha arttıracak"

Afrika Büyükelçiler Birliği üyesi 12 ülkenin Ankara büyükelçisi, Çorum'da bazı ziyaretlerde bulundu.

Birlik üyesi ülkelerden Nijerya, Angola, Uganda, Ruanda, Kongo Cumhuriyeti, Cibuti, Nijer, Zambia, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Fas, Moritanya ve Sudan'ın Ankara büyükelçisi, kentte çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Uğur Grup adlı firmanın daveti üzerine Çorum'a geldi. Firmanın kentte un ve yem makineleri üretimi yapılan tesislerini inceleyen büyükelçiler, Uğur Grup Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Barlık ve yetkililerinden bilgi aldı.

Büyükelçiler, daha sonra, Vali Sabri Başköy'ü ziyaret etti. Büyükelçilere Çorum'un sanayisi ve ekonomisiyle ilgili bilgi veren Vali Başköy, Çorum'un, sanayi potansiyeli bakımından Anadolu'nun önde gelen kentlerinden biri olduğunu söyledi.

Kentte 600'e yakın küçük ve orta büyüklükte işletmenin faaliyet gösterdiğini belirten Başköy, "Müteşebbislerimiz ile özverili sanayici ve iş adamlarımızın kurduğu firmalar, Çorum'un sanayi potansiyelini üst seviyelere taşımış ve kentimizin üretim alanında önde gelen iller arasında yer almasını sağlamıştır. Çorum'dan 120'den fazla ülkeye ihracat yapılmaktadır. İhracat yapılan bölgeler arasında çok sayıda Afrika ülkesi de bulunmaktadır. İnanıyorum ki bu ziyaretinizden sonra daha güzel açılımlar olacaktır" diye konuştu.

Büyükelçilerin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını dile getiren Vali Başköy, "Bu tür ziyaretleri sıklıkla yapmak lazım. Afrika Birliğine üye 53 ülke bulunuyor. Umuyorum ki sizler, buradaki izlenimlerinizi diğer meslektaşlarınızla da paylaşacaksınız. Hükümetimizin ve devletimizin Afrika ülkelerine yönelik çok doğru politikaları var. Afrika'da kardeşlerimizi daha iyi tanıyalım, onlarla ilişkilerimizi daha iyi bir zeminde kuralım istiyoruz. Karşılıklı olarak birbirimize saygı duyuyor, ilişkilerimizi geliştiriyoruz. Bu konuda bir ivme kazandığımız gerçek. Çorum olarak biz de bu gelişen ivme karşısında önemli bir aktör olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuk büyükelçiler adına konuşan Nijerya'nın Ankara Büyükelçisi Ahmed Abdulhamid, Çorum'da bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, kendilerine gösterilen ilgi ve yakınlıktan dolayı teşekkür etti.

Afrika Büyükelçiler Birliği'nin, en iyi organize olmuş birlik olduğunu belirten Abdulhamid, "Birliğimizde Afrikalı 28 büyükelçiliğimiz temsil ediliyor. Bu sayıyı yakında 31'e çıkaracağız. En iyi organize olmuş birlik biziz. Türkiye ile kurduğumuz ilişkilerimizi geliştirmek ve daha ileriye taşımak istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin kendilerine yakınlık gösterdiğini dile getiren Abdulhamid, "Bundan çok memnunuz. Türkiye'nin bizlere gösterdiği özveri ve yakınlık, ilişkilerimizi ve iş birliğimizi daha arttıracak" dedi.

Abdulhamid, Türkiye ile ortak iş birliğine her zaman açık olduklarını söyledi. - Çorum

Kaynak: AA / Yerel

Nijerya Afrika Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title