Haberler

Afrika'ya Yardımlar

Çankırı'da bir un fabrikası tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde Somali'ye 25 ton un yardımında bulunuldu.

Çankırı'da bir un fabrikası tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde Somali'ye 25 ton un yardımında bulunuldu.

Çankırı'da bulunan Simge Un Fabrikası'nın sahibi Mehmet Cesur, yaptığı açıklamada, Somali'de yaşanan açlığı gördükten sonra bu kampanyayı yapmaya karar verdiğini ifade ederek, "Somali'de yaşanan felaketi gördükten sonra neler yapabilirim diye düşündüm. Bunun üzerine bizim de müşterilerimizin bulunduğu Tüney, Hisarcıkkayı, Hisarcık, Büyük Hacıbey, Küçük Hacıbey ve İnandık köylerine yazı yazarak gönderdim. Müşterilerimizin bizde emanet buğdayı vardı. Onları un yardımında bulunmaya çağırdım. Onlarda gönüllerinden koptuğunca un yardımında bulundular" dedi.

Kendisinin 15 torba un yardımında bulunarak bu işe başladığını söyleyen Cesur, "Ben böyle bir bağışla kampanyayı başlattım. Diğer arkadaşlarımızın da yardımları ile 150 torba un toplarız diye düşünüyordum. Yakın köylere bu düşüncemi duyurdum. 6 köyden bu duyurumuza olumlu cevap geldi. Şu ana kadar 25 ton topladık" diye konuştu.

6 köyün camisinden bu kampanyayı duyurduklarını kaydeden Cesur, vatandaşların bu çağrıya karşılıksız kalmayarak Somali için kolları sıvadıklarını dile getirdi.

-ÇOCUKLAR HARÇLIKLARINI SOMALİ'YE GÖNDERDİ-

Yaşları 10 ile 12 arasında değişen Serhat Cesur, Ahmet Onur Cesur, Ümmethan Özcan, Oğuzhan Cesur ve Hasan Cesur harçlıklarının tamamını Somali'ye yardım olarak gönderdiklerini söyleyerek, "Somali'de yaşananları televizyonlardan gördük. Onlara yardım etmek istedik. biz de harçlıklarımızı toplayarak her birimiz birer torba un alıp bu kampanyaya destek verdik" dediler.

Mehmet Cesur'dan unları teslim alan Kimse Yok mu Derneği Çankırı Gönüllüsü Ömer Mantar, Mehmet Cesur'un kendilerine ulaşarak kampanyadan bahsettiğini ve toplanan 25 ton unu Somali'ye kendileri aracılığıyla göndermek istediğini söylediğini belirtti. Unları Teslim alarak Mersin Limanı'nda Somali'ye gidecek olan gemiye bırakacaklarını ifade eden Mantar, şöyle konuştu:

"Somali'deki vatandaşları görüp de duygulanmayan insan sıkıntılıdır. Türk milleti necip bir millet olduğunu bir kez daha gösterdi. 6 köy vatandaşı bir araya gelerek evde yiyeceği az olanlar bile 1'er, 2'şer çuval yardım etmişler. Hepsinden Allah razı olsun. Mehmet amcaya ve yardım eden komşulara teşekkür ediyoruz. Bu millet açlık, yokluk, deprem, sel ve benzeri her türlü felaket meydana geldiğinde yardıma hazır olduğunu bir kez daha gösterdi"

Un fabrikasından yüklenen 25 ton un, önce Mersin Limanı ardından da Somali'ye ulaştırılmak üzere yola çıktı.

- ÇANKIRI

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title