Haberler

    Fas, Ebola Nedeniyle Afrika Uluslar Kupası'ndan Çekilmek İstiyor

    Güncelleme:

    Ebola salgınının ardından Afrika Uluslar Kupası'na ev sahipliği yapacak Fas, çekilme talebinde bulundu. Gana ve Güney Amerika, turnuvaya ev sahipliği teklifi yapacak.

    Dünya genelinde Ebola için alarma geçilirken 2015 Afrika Uluslar Kupası'nın da bundan etkilenmesi gündemde.

    Afrika'da salgından 8 binden fazla insanın etkilenmesi sonrasında turnuvaya ev sahipliği yapacak olan Fas, ev sahipliğinden çekilme talebinde bulundu. Bu durum gerçekleşirse de Gana ve Güney Afrika turnuvayı düzenleme başvurusunda bulunacak.

    "KARARDAN ÖNCE CİDDİ ÖNLEMLER ALINMASI GEREK"

    Sporst 24'e konuşan Güney Afrika Futbol Federasyonu Başkanı Dominic Chimhavi, "Ebola nedeniyle Fas'ın ev sahipliğini bırakmak istediğini biliyoruz. Afrika Futbol Konfederasyonu ise Güney Afrika'ya bu görevi vermek istiyor. Biz her zaman bu gibi büyük organizasyonlara hazırız. Ancak bu karar alınmadan önce ciddi önlemler alınması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

    "GANA'NIN BU TURNUVAYI TAŞIYACAK GÜCÜ VAR"

    Gana Spor Bakanı Mahama Ayariga ise kendilerine aday olmak isteyip istemediklerinin sorulduğunu belirterek, "Faslı heyetle birlikte bir toplantı olacak. Bunun ardından yeni ev sahibi belirlenecek. Gana'nın bu turnuvayı taşıyacak gücü var." diye konuştu.

    Güney Afrika 2013 yılında turnuvaya ev sahipliği yaptığı için Mısır ve Sudan'ın da alternatifler arasında olduğu ifade edildi.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Güney Afrika Gana Fas Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title