Haberler

Afrika Büyükelçileri Kardeşlik İftarında Buluştu

Afrika ülkelerinin Ankara büyükelçileri, Habeşistan Kalkınma ve İşbirliği Derneği, Kenya Kalkınma ve İşbirliği Derneği, Tanzanya Öğrenci Birliği, Gana Kalkınma ve İşbirliği Derneğinin iş birliğiyle Etimesgut Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Afrika ülkelerinin Ankara büyükelçileri, Habeşistan Kalkınma ve İşbirliği Derneği, Kenya Kalkınma ve İşbirliği Derneği, Tanzanya Öğrenci Birliği, Gana Kalkınma ve İşbirliği Derneğinin iş birliğiyle Etimesgut Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Davete, Gana, Nijer, Fas, Etiyopya, Zambiya, Gambiya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti Ankara Büyükelçilik yetkililerinin yanı sıra Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti Üyesi Ahmet Öztürk ile Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve Türkiye'de okuyan Afrikalı öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan TDV Mütevelli Heyeti Üyesi Öztürk, TDV'nin yeryüzünde birliğin egemen olması, mazlumların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla faaliyetlerine devam ettiğini vurgulayarak, "Şu anda Afrika'da birçok ülkede arkadaşlarımız, bakanlığının faaliyetlerini yürütmektedir. İçinde bulunduğumuz ramazan ayını ve Kadir Gecemizi tebrik ediyorum. Tüm insanların kurtuluşuna vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyorum." dedi.

Etimesgut Belediye Başkanı Demirel de, etkinliğin güzel ve mübarek ramazan ayının en önemli günlerinden birinde düzenlendiğine dikkati çekerek, "Özellikle ramazan ayının en önemli noktasındayız. Kadir Gecesi'ne girmek üzereyiz. İslam dini kardeşlik dini. Kardeşliğimiz daim olsun." diye konuştu.

Demirel, iftar sofrasında Afrikalı konukları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Etkinlikte Afrika ülkeleri adına konuşan Demokratik Kongo Cumhuriyeti Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba, iftar davetinde kardeşliğin vurgulandığına işaret ederek, "Bugün Türkiye ile Afrika arasındaki ilişkileri güçlendirmek için buradayız." ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Afrika arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için kültür alışverişinin, ticaret ve yatırımın ve eğitim alanındaki iş birliğinin önemli olduğunu kaydeden Tshidimba, "Özellikle şunu belirtmek isterim ki Türkiye'de okuyan Afrikalı öğrenciler çok şanslı. Çünkü yarın Türkiye'ye büyükelçi olarak dönebilirler. Türkiye'ye 2011'de geldiğimde sadece 16 Afrikalı büyükelçi vardı. Ama bugün baktığımızda 33 Afrika büyükelçiliği var. Bu da, Türkiye ile Afrika arasında çok güzel bir diplomatik ilişki olduğunun göstergesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Davet, katılımcılara teşekkür plaketi verilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Etimesgut Afrika Gana Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title