Haberler

Afrika Akran Değerlendirmesi Mekanizması Toplantıları

ADDİS Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da Afrika Akran Değerlendirmesi Mekanizması toplantıları başladı.

ADDİS Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da Afrika Akran Değerlendirmesi Mekanizması toplantıları başladı.

Bu yıl Kenya'nın başkanlık ettiği Cibuti, Çad, Nambiya, Ekvatoral Gine, Zambiya, Etiyopya, Cezayir ve Senegal'in katıldığı toplantı, Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta'nın açılış konuşmasıyla başladı.

Kenyatta, "Afrika kıtası, tüm dünyaya liderlerinin kıtayı yönetmeye ve sorunlarla başa çıkmaya muktedir olduğunu gösterdi." dedi.

Afrika ülkelerine işsizlik sorunuyla mücadele etmek ve annelerin vefatına son vermek için daha çok çalışma çağrısında bulunan Kenyatta, ayrıca kıtanın yaşadığı çatışmaların siyasi çözümle halledilmesi gerektiğini belirtti.

Kenyatta, "Anlaşmazlıkların çatışmalara dönüşmesine gerek yok. Terörle, radikal gruplarla, yolsuzlukla mücadelede çabaları birleştirmemiz gerek." ifadelerini kullandı.

Afrika Birliğine üye ülkelerin onayı ile 2003 yılında kurulan ve kıtada kalkınma, kendi kendini yönetme gibi hedeflerin denetimini sağlama mahiyetindeki Afrika Akran Değerlendirmesi Mekanizması toplantısında, Afrika ülkelerinin, sosyal ve ekonomik politikaları, insan hak ve hürriyetlerinin korunması, şeffaf yönetim gibi meselelerin ele alınması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Addis Ababa Etiyopya Afrika Kenya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title