Haberler

Afgiad'dan İş Adamlarına Personel Desteği Konusunda Bilgilendirme

Afyonkarahisar Girişimci İşadamları Derneği (AFGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Resul Sündük, devletin işletmelere yönelik sağladığı personel desteğinin devam ettiğini belirterek,, "En az 2 personel çalıştıran işletmelerin alacakları 3 personelin maaş ve sigorta primini devlet ödeyecek" dedi.

Devlet tarafından işletmelere yönelik uzun bir süredir devam eden personel desteği hakkında bilgilendirmeler de bulunan Başkan Sündük, proje kapsamında en az 2 sigortalı personeli bulunan tüm işletmelere personel desteği sağlandığını belirtti. En az 2 personel çalıştıran işletmelerin alacakları 3 personelin maaş ve sigorta priminin devlet tarafından ödendiğini kaydeden Başkan Sündük, "Çalışan 2 sigortalı haricinde üçüncü olarak alacağınız personelin sigortasının tamamını ve maaşının asgari ücret kadarı kısmını devlet karşılamaktadır. Bundan nasıl faydalanabileceğini düşünen işletme sahiplerinin bizlerle irtibata geçmelerini bekliyoruz. Biz dernek olarak ücretsiz bilgilendirme yapıyoruz" dedi.

Başkan sündük, ayrıca ilk alınacak iki personelde ise son 6 ay işsiz olan personel işe alındığında sigorta primi işveren katkı payı adı altında ödenen payın (yaklaşık sigorta bedelinin yarısı) 24 ay boyunca ödenmeyeceğini sözlerine ekledi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title