Haberler

Afganistanlı Ressam Gulam Muhammed Meymenegi, Tika Tarafından Düzenlenen Törenle Anıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan’da yaşamış ve iz bırakmış tarihi şahsiyetlerin ve eserlerinin hatırlanması amacıyla her ay düzenli olarak gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında bu ay Afganistanlı Ressam Gulam Muhammed Meymenegi anıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan'da yaşamış ve iz bırakmış tarihi şahsiyetlerin ve eserlerinin hatırlanması amacıyla her ay düzenli olarak gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında bu ay Afganistanlı Ressam Gulam Muhammed Meymenegi anıldı.

Afganistan'da yaşamış ve iz bırakmış tarihi şahsiyetlerin ve eserlerinin hatırlanması amacıyla her ay düzenli olarak TİKA tarafından gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında düzenlenen anma toplantıları kapsamında bu ay Gulam Muhammed Meymeneği anıldı.

Toplantı Kuranı Kerim tilaveti ve Milli Marşların okunması ile açıldı. TİKA Koordinatörü Süleyman Şahin'in hoşgeldiniz konuşmasından sonra Afganistan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Raşit Dostum'un mektubu Özel Kalem Müdür Yardımcısı Hümayun Hayri tarafından okundu.

Toplantıda, Uyuşturucu ile Mücadele Bakanı SelamatAzimi "Afganistan sanatının mümtaz bir çehresi Gulam Muhammed Meymenegi", Cevizcan Milletvekili İnayetullah Babür Ferahmend "Gulam Muhammed Meymenegi ve bazı özellikleri", Kabil Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Latife Miran "Gulam Muhammed Meymenegi hakkında bir değerlendirme",Kabil Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi İnayetullah Niyazi "Afganistan resim sanatının iki parlak siması", Kabil Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Muhammed Ekber Selam "Gulam Muhammed Meymenegi'nin resimlerine bir bakış", Afganistan Milli Müzik Enstitüsü Üstad Azize Hoşnasib "Gulam Muhammed Meymenegi ve resim sanatına adanmış şiirler", Araştırmacı ve Yazar Kazım Emini "Profesör Gulam Muhammed Meymenegi'nin ekol ve üslubu ile Meşrutiyet hareketindeki rolü" konularından açıklamalar yapıldı.

Anma Programı sırasında Afganistan kültür hayatına katkılarından dolayı TİKA Kabil Program Koordinatörü Şahin, TİKA Yetkilileri ve Yunus Emre Eğitim Koordinatörü Mete Yusuf Ustabulut'a Afganistan Parlamentosu Gençlik ve Kültür Komisyonu tarafından düzenlenen Takdirname verildi.

Anma Programı Gulam Muhammed Meymenegi'nin şiirlerinden örnekler okunması ve müzikten sonra düzenlenen kokteyl ile toplantı tamamlandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Şahin Kabil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title