Haberler

Afganistan'daki İntihar Saldırısı

Pakistan, Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar kentinde bugün düzenlenen ve 33 kişinin ölümüne yol açan intihar saldırısını kınadı.

Pakistan, Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar kentinde bugün düzenlenen ve 33 kişinin ölümüne yol açan intihar saldırısını kınadı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu sabah Nangarhar kentinde çok değerli hayatların yitirilmesine yol açan terörist saldırıyı şiddetle kınıyoruz" denildi. Açıklamada, sivillere yönelik böyle bir alçakça ve rastgele yapılan saldırının hiçbir mazereti olmadığını vurgulandı.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de saldırıyı kınayarak, terörizmin Afganistan ve Pakistan'ın ortak düşmanı olduğunu söyledi. Teröre karşı her iki ülkenin ortak adımlar attığını belirten Şerif, bu tür saldırıların teröristleri ve onları besleyen unsurları ortadan kaldırmak için verdikleri mücadeleyi etkilemeyeceğini kaydetti.

Afganistan'ın Pakistan sınırına yakın Nangarhar'da bu sabah bir pazar yerine bomba yüklü motosikletle düzenlenen intihar saldırısında 33 kişinin öldüğü, en az 100 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Afganistan Nangarhar Pakistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title