Haberler

Afganistan'daki Çatışmalar

Faryab vilayetinde Taliban militanları ile güvenlik güçleri arasında devam eden çatışmalarda ölenlerin sayısı 32'ye yükseldi.

Afganistan'ın kuzeyindeki Faryab vilayetinde Taliban militanları ile güvenlik güçleri arasında üç gündür devam eden çatışmalarda ölenlerin sayısının 32'ye yükseldiği bildirildi.

Faryab Emniyet Amiri Muhammad Naim Anderabi, Kaysar ilçesinde üç gün önce çıkan ve hala devam eden çatışmalarda 30 militanın öldürüldüğünü belirtti.

Çatışmalarda iki polisin de yaşamını yitirdiğini kaydeden Anderabi, üçü polis, altısı sivil 19 kişinin de yaralandığını söyledi.

Anderabi, çatışmalara Taliban'ın diğer vilayetlerdeki yetkililerinin yanı sıra Pakistanlı Taliban komutanlarının da katıldığını vurguladı.

Kaysar Kaymakamı Abdulcemil Siddiki de ilçedeki çatışmaların üç ayrı bölgede devam ettiğini, güvenlik güçlerinin Taliban yönetimindeki bazı bölgeleri geri aldığını kaydetti.

Açıklamaları reddeden Taliban sözcüsü Qari Yusuf Ahmadi ise örgütün geri adım atmadığını, birçok bölgenin halen kontrolleri altında olduğunu iddia etti.

Taliban militanları, yaklaşık bir hafta önce Kaysar ilçesine saldırı düzenleyerek bazı bölgeleri kontrolleri altına almıştı. - Belh

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Faryab Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title